Ντεϊσελμπλούμ: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο της επέκτασης του ελληνικού προγράμματος»

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της επέκτασης του ελληνικού προγράμματος» δήλωσε τη Δευτέρα, από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντεϊσελμπλούμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν θα δοθεί εξάμηνη επέκταση στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Ντεϊσελμπλούμ απάντησε ότι η επέκταση θα εξαρτηθεί από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος και πρόσθεσε πως η τρόικα θα ενημερώσει σχετικά τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ο Ντεϊσελμπλούμ είπε πως πρέπει να αποφασιστεί αν το ελληνικό πρόγραμμα είναι δυνατόν να κλείσει στο τέλος του έτους ή αν θα χρειαστεί κάποια παράταση. «Το θέμα παραμένει ανοιχτό» δήλωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε την ανησυχία του για τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα προς επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών Αρχών και της τρόικας, λέγοντας πως όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να προσπαθήσουν να προχωρήσουν όσο πιο πολύ γίνεται, έως το τέλος του έτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ