Αισιοδοξία για ανάπτυξη και έξοδο στις αγορές: Σπ. Παπασπύρου της Πειραιώς & Χ. Μεγάλου της Eurobank σε βίντεο - συνέντευξεις!

Την εκτίμηση ότι το 2015 θα καταγραφεί αύξηση των χορηγήσεων προς την ελληνική οικονομία εξέφρασαν κορυφαία τραπεζικά στελέχη σε ομιλίες του στο συνέδριο «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».

Την εκτίμηση ότι το 2015 θα καταγραφεί αύξηση των χορηγήσεων προς την ελληνική οικονομία εξέφρασαν κορυφαία τραπεζικά στελέχη σε ομιλίες του στο συνέδριο «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Χρήστος Μεγάλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι στόχος της διοίκησης της τράπεζας είναι οι νέες εκταμιεύεις να φτάσουν τα 2 δισ. ευρώ μέσα στο 2015.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Χρήστου Μεγάλου

Από το ποσό αυτό, διευκρίνισε, τα 1,6 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν σε επιχειρήσεις που θα παρουσιάσουν ανταγωνιστικά σχέδια, ενώ θα δοθεί έμφαση στις εξωστρεφείς επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου, «στις τράπεζες αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι η δουλειά μας, δηλαδή τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας».

Όπως είπε οι ελληνικές τράπεζες άντλησαν από τη διεθνή αγορά 10 δισ. ευρώ, διότι «οι ξένοι είδαν ανάπτυξη και αποδόσεις».

Σε σχέση με τα επιτόκια ο κ. Μεγάλου σημείωσε ότι για να υποχωρήσουν θα πρέπει να μειωθεί το κόστος των καταθέσεων και ο κίνδυνος της χώρας.

Εκτίμησε πάντως ότι το 2015 θα είναι χρονιά εξομάλυνσης και του κόστους χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς Σπύρος Παπασπύρου υπογράμμισε ότι το για να επιτευχθεί ο στόχος για αύξηση των χορηγήσεων κατά 2% το 2015, θα πρέπει να εκταμιευθούν νέα δάνεια 7 δις. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλά προγράμματα χορηγήσεων θα χρηματοδοτηθούν και μέσω του ΕΣΠΑ.

Αναφερόμενος στις πρακτικές που ακολούθησαν οι τράπεζες στο παρελθόν, τόνισε πως «ήταν λάθος ο μεγάλος βαθμός χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και των projects».
Σε σχέση με το κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων υποστήριξε ότι από εδώ και στο εξής θα υπάρξει σταδιακή μείωση.

Πηγή: Capital.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ