Για 7.500$ πουλήθηκε κομμάτι της γαμήλιας τούρτας του Ουίλιαμ & της Κέιτ ! Έως 100.000 δολ. τα φoυστάνια της Νταιάνα

Έναντι 7.500 δολαρίων πουλήθηκε μια φέτα από την γαμήλια τούρτα του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Δούκισσας Κέιτ σε δημοπρασία την Παρασκευή.

Το κέικ φρούτων, δόθηκε στους καλεσμένους στο βασιλικό γάμο του Ουίλιαμ και της Κέιτ το 2011, και ένας εξ αυτών το πούλησε στον οίκο δημοπρασιών Julien στο Μπέβερλι Χιλς. Για την παρασκευή της τούρτας, φτιαγμένη σε οκτώ επίπεδα, ο ζαχαροπλάστης χρειάστηκε πέντε εβδομάδες ενώ όπως είχε δηλώσει το άρωμά της θα διαρκούσε 13 μήνες από την στιγμή που ψήθηκε. Το κάθε κομμάτι τούρτας βρισκόταν σε ένα κουτάκι μαζί με μια λευκή πρόσκληση για το γάμο.

Ο οίκος δημοπρασιών ανέμενε πως το κομμάτι θα πωλούνταν για 1.000 – 2.000 δολάρια.

Αρκετά χρόνια πριν, ο οίκος Julien είχε πουλήσει ένα κομμάτι της γαμήλιας τούρτας των γονιών του Ουίλιαμ, του πρίγκιπα Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνας, για 6.000 δολάρια, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του οίκου δημοπρασιών, Μάρτιν Νόλαν.

Στη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, πουλήθηκαν επίσης πέντε από τα φορέματα της Νταϊάνας, για 60.000 με 100.000 δολάρια.

 

Σύμφωνα με τον Νόλαν, η Νταϊάνα είχε πουλήσει αυτά τα φορέματα στον οίκο, λίγους μόλις μήνες πριν σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μετά από πρόταση του Ουίλιαμ, που της είχε πει ότι θα μπορούσε να χαρίσει τα έσοδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Εκείνη την εποχή τα φορέματα είχαν πουληθεί έναντι 5.000 – 18.000 δολαρίων και έκτοτε διατηρήθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση.

Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε από την πώληση των πελντε φορεμάτων έφτασε τα 458.000 δολάρια.

Πηγή: CNN 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ