Reuters: Σε αυτό το βίντεο 1 λεπτού αποτυπώνεται το χάος στο κέντρο της Αθήνας - Τι έγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ!

Η επόμενη μέρα της 6ης Δεκεμβρίου άφησε μια εικόνα από εκείνες που δυστυχώς είναι γνώριμες στην Αθήνα, αφού οι πορείες που είχαν προγραμματιστεί στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλο κατέληξαν σε πετροπόλεμο, συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και εκτενή χρήση χημικών και νερού από τα σώματα ασφαλείας.

Στα επεισόδια που εκτιλύχθηκαν κατά τη δεύτερη πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπολου και μετά από αυτή, έχουν προσαχθεί συνολικά 211 άτομα.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε το πρωί της Κυριακής το πρακτορείο Reuters αποτυπώνεται μέσα σε λίγα λεπτά η ατμόσφαιρα των χθεσινών επεισοδίων. Αναφορά στο περιστατικό έγινε και από άλλα μέσα ενημέρωσης

"Οι Έλληνες διαδηλωτές στην Αθήνα, συγκρούστηκαν με την αστυνομία μετέτρεψε την εκδήλωση για την επέτειο Γρηγορόπουλο σε χάος" σημειώνει το πρακτορείο κάτω από το βίντεο.

"Συγκρούσεις έλαβαν χώρα ανάμεσα σε ομάδες διαδηλωτών και σωμάτων ασφαλείας. Βιτρίνες και στάσεις λεωφορείο έσπασαν. Σε κάποιες οδούς οι διαδηλωτές πέταξαν μολότφ και πέτρες. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτών νερού" γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

"Διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδα κατέληξαν στη βία το Σάββατο το βράδυ, με αφορμή την επέτειο του μοιραίου πυροβολισμού εφήβου από αστυνομικό έξι χρόνια πριν στην Αθήνα. Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπολου, ο οποίος ήταν 15 όταν σκοτώθηκε στο κέντρο της Αθήνας." σημειώνει σήμερα η New York Times.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ