Topwoman η Έφη Βρακά μια υπέροχη surfer που γυρίζει τον πλανήτη - θάλασσα, φοιτήτρια & μοντέλο! (φωτό)

Οι περισσότεροι, όταν ακούν ότι υπάρχουν άνθρωποι στα νότια που κάνουν surf, σκέφτονται άμεσα κόσμο να κάθεται σε μια καφετέρια στη Βουλιαγμένη με το σανίδι ακουμπημένο στο πλάι και κάποιους τολμηρούς να πλατσουρίζουν στα ρηχά.

Η Έφη Βρακά, η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε ποτέ σε διεθνές τουρνουά εκπροσωπώντας τον εαυτό της και τη χώρα μας, είναι μία τεράστια απόδειξη ότι αυτό που γίνεται για το surf στα νότια, μόνο επιπόλαιο δεν είναι.

Τους τελευταίους μήνες έβλεπα συνεχώς την Έφη να ανεβάζει φωτογραφίες στο instagram και το My Favourite Spot (το blog της) από πολλές μικρές γωνιές του πλανήτη. Όλες χώρες που πήγε για να κάνει surf, να συμμετάσχει σε τουρνουά και διαγωνισμούς, να κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο από κάθε άλλο.

Η Έφη όταν δεν κάνει surf είναι φοιτήτρια Marketing. Κι όταν δεν κάνει surf και δεν διαβάζει Marketing, είναι μοντέλο. Από εκείνες που αν ήθελαν θα είχαν μέλλον στο χώρο. Η ίδια ξέρει τις αδυναμίες της, έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι προέχει το surf αλλά δεν παύει ενίοτε να χαρίζει στον εαυτό της και εμάς μερικά εξαιρετικά editorial μόδας, κάνοντας αρκετούς να αναρωτιούνται μήπως αγνοεί μία πολύ καλή καριέρα μοντέλου στο εξωτερικό. Η Νέα Υόρκη και τα agencies εκεί δεν κατάφεραν να την κρατήσουν για πάντα κοντά τους. Το κύμα τα κατάφερε.

Μπαλί, Φιλιππίνες, Ταιβάν, πέρασε καιρός πριν γυρίσεις ξανά στα νότια.
Έλειψα καιρό αλλά είμαι τώρα πίσω στα γνωστά και αγαπημένα νότια. Εκεί που μεγάλωσα, εκεί που πήγα σχολείο, εκεί που έμαθα surf.

Ξέρουμε ότι είσαι η πρώτη Ελληνίδα που κατέβηκε επίσημα σε πρωτάθλημα πέρυσι. Φέτος έχεις πάρει μέρος σε αρκετά τουρνουά. Είναι πλέον πιο εύκολο για εσένα να κατεβαίνεις σε αγώνες; Εύκολο δεν θα είναι ποτέ για έναν Έλληνα σεέρφερ αφού η συχνότητα της προπόνησης του είναι πολύ μικρή.

Φαντάζομαι πριν λίγο καιρό το μόνο όνειρο ήταν η συμμετοχή. Τώρα όμως σε βλέπουμε να τα πηγαίνεις καλά. Το όνειρο για το 2015 ποιο μπορεί να είναι;


Ελπίζω το 2015 να είναι μια πολύ καλή και δυνατή χρονιά αφού προετοιμάζω ένα καινούριο δικό μου project που θα δείτε πολύ σύντομα. Όσον αφορά το surf δεν θα αλλάξει κάτι, θα συνεχίσω να προπονούμαι με τον ίδιο ρυθμό καθώς και να λαμβάνω μέρος σε αγώνες.

Το surf είναι ένα ακριβό σπορ για να το κάνεις κάποιος όπως εσύ, να ταξιδεύει, να αγωνίζεται. Προφανώς είναι άλλο ένα άθλημα που δεν έχει βοήθεια από την πολιτεία. Υπάρχουν εταιρείες που να καλύπτουν αυτό το κενό;
Δυστυχώς ποτέ κανένας Έλληνας σέρφερ δεν κατάφερε να “ζήσει” από το σερφ. Δεν είναι στην κουλτούρα του Έλληνα να κάνει σερφ αλλά να επικεντρώνει το ενδιαφέρον του σε οτιδήποτε έχει κερκίδα. Καμία ελληνική εταιρεία δεν υποστηρίζει χρηματικά τους σέρφερ και γι” αυτό δεν ανεμίζει η σημαία μας σε αυτό το σπορ.

Ένα όμορφο κορίτσι, surf, μοιάζει σχεδόν σαν το part two της ταινίας Blue Crush με την Kate Bosworth. Γιατί πιστεύεις αρέσουν τόσο τα surfοκόριτσα στον κόσμο;
Θεωρώ πως η δυναμικότητα μιας γυναίκας την κάνει να φαίνεται πιο ελκυστική. Παράλληλα το ανέμελο και ξέγνοιαστο στιλ της την κάνει να ξεχωρίζει από την καθημερινή κοπέλα που ξοδεύει τον περισσότερο της χρόνο στον καλλωπισμό.

Όλη η συνέχεια εδώ - grekamag.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ