Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα - Με επεισόδεια μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών συνεχίζονται οι πορείες στην μνήμη του Γρηγορόπουλου!

Περισσότεροι από 1.500 διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια για να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με την πορεία να ξεκινά και να σταματά συνεχώς, υπό το βλέμα χιλιάδων πάνοπλων αστυνομικών.

Στα Προπύλαια αρχικά συγκεντρώθηκαν πείπου 500 μαθητές, κατώντας πανό και πλακάτ, με μηνύματα σχετικά με το δικαίωμα στην μόρφωση.

Σταδιακά κατέφθασαν και φοιτητικοί σύλλογοι, με τους συγκεντρωμένους να αυξάνονται διαρκώς και πλέον να είναι περισσότεροι από 1.500

Μπρος - πίσω...


Αυτή την ώρα έχει κλείσει η οδός Πανεπιστημίου, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας είχαν "μπλοκάρει" αρχικά και την Βουκουρεστίου.

Τελικά η πορεία ξεκίνησε περίπου στις 14:15, με τους διαδηλωτές να κατεβαίνουν την Πανεπιστημίου, με πορεία προς την Πεσματζόγλου και στη συνέχεια την οδό Σταδίου.

Νωρίτερα υπήρξε ένα ιδιότυπο... πήγαινε - έλα, αφού η πορεία ξεκίνησε ξανά, κάτι που όμως είχε ως αποτέλεσμα την κινητικότητα της αστυνομίας, με τους διαδηλωτές να σταματούν και να περιμένουν.

Κάποιοι από αυτούς επιχείρησαν να ξεκινήσουν την πορεία ξανά, κάτι που όπως είπαμε τελικά έγινε, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα και να κρατούν πλακάτ και πανό.

Όλα αυτά όμως, μέχρι να... σταματήσουν για άλλη μία φορά. Την ίδια ώρα, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, με αστυνομικούς να βρίσκονται κυριολεκτικά σε όλο το μήκος των πεζοδρομίων της Πανεπιστημίου.

Περίπου στις 15:30 κι ενώ η πορεία βρισκόταν σε εξέλιξη, μερικοί από τους διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδα κρότου - λάμψης, χωρίς να δοθεί συνέχεια στο σκηνικό που... "μύρισε" ένταση.

Σοβαρά επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κουκουλοφόροι έσπασαν μάρμαρα από την πλατεία Αριστοτέλους και τα πετούσαν στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα οι δεύτεροι να απαντήσουν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου- λάμψης.

 Η πορεία έχει χωριστεί στα δύο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές. Νωρίτερα οι κουκουλοφόροι έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων στο κέντρο της πόλης και η αστυνομία απάντησε με χειροβομβίδες κρότου- λάμψης. Οι διαδηλωτές προχώρησαν σε ρίψεις μολότοφ και τα επεισόδια γενικεύτηκαν...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ