Made in Greece: Ύφασμα που μυρίζει Johnie Walker (!) από τον Έλληνα σχεδιαστή Άγγελο Μπράτη!‏

Ένα νέο ύφασμα κατασκευάστηκε από τη σχολή υφαντουργίας Heriot Watt στο Εδιμβούργο για την Johnie Walker Black Label. Το ύφασμα είναι το γνωστό Harris Tweed μόνο που θα έχει μία ιδιαιτερότητα: Θα μυρίζει ουίσκι!

Το άρωμα:

Συγκεκριμένα, το άρωμα ονομάζεται Aqua Alba και αναπαράγει το άρωμα που μυρίζουμε σε ένα ποτήρι ουίσκι. Σύμφωνα με την Johnie Walker, το ύφασμα θα περιέχει αρώματα «πλούσιας βύνης, χρυσής βανίλιας, κόκκινων φρούτων και μαύρης σοκολάτας» . Ο πρόεδρος της εταιρείας Harris Tweed Hebrides που κατασκευάζει το ύφασμα δηλώνει πως πρόκειται για ένα «λεπτό άρωμα που αντανακλά τις βασικές νότες του ουϊσκι»Η ιδιαιτερότητα του αρώματος είναι πως εμποτίζεται στο ύφασμα και δεν φεύγει με το πλύσιμο.

Το σχέδιο:

Τα χρώματα του υφάσματος θα είναι παρόμοια αυτά των συστατικών του Johnie Black. Σχεδιαστής της σειράς θα είναι ο Έλληνας Άγγελος Μπράτης.

Ο Έλληνας σχεδιαστής επιλέχθηκε από τον Armani για να ανοίξει την φετινή εβδομάδα μόδας του Μιλάνου στο Armani Theater, αναφέρει η huffingtonpost.gr

Γεννημένος στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1978, ο Άγγελος Μπράτης μεγάλωσε στο ατελιέ της μητέρας του Ελισάβετ. Σπούδασε σχέδιο μόδας στη Σχολή Βελουδάκη και το 2002 κέρδισε υποτροφία στο φημισμένο “Fashion Institute Arnhem” της Ολλανδίας. Στα 23 του χρόνια παρουσίασε την κολεξιόν του στην Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι. Το 2011, στην Εβδομάδα Μόδας της Ρώμης, κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό “Who Is On Next?”. O διεθνής Τύπος έχει παρακολουθήσει στενά την καριέρα του ήδη από το ξεκίνημά του και τον Ιανουάριο του 2013 το περιοδικό «Wallpaper» τον κατέταξε στις λίστες με τα πιο ελπιδοφόρα ταλέντα του μέλλοντος.

Η πρώτη σειρά του ρούχου θα παρουσιαστεί στο Βερολίνο και θα πωλείται στη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ