To Λονδίνο μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο - Πού θα μείνετε, τι θα δείτε και πού θα πάτε!

Το Λονδίνο είναι ένας all time classic προορισμός, ειδικά αυτή τη χριστουγεννιάτικη περίοδο. 

Διαβάστε λοιπόν όλα όσα πρέπει να δείτε,ακόμα κι αν βρεθείτε εκεί μόνο για ένα Σαββατοκύριακο!

Πού θα μείνετε: 

One Aldwych Hotel. Ιδανικό για την τοποθεσία του στην καρδιά του Λονδίνου, στο κοσμοπολίτικο Covent Garden, εκεί όπου μαζεύονται ντόπιοι, τουρίστες και street artists, ανάμεσα σε high end μπουτίκ, γραφικά coffee shops και υπαίθριες αγορές. 

Το πολυβραβευμένο One Aldwych ξεχωρίζει με την προσεγμένη του διακόσμηση, τα πλήρως εξοπλισμένα σπα, την πισίνα με την υποβρύχια μουσική και τα εκλεπτυσμένα εστιατόρια (Indigo και Axis at One Aldwych) που στεγάζονται μέσα στο κτίριο. 

Πριν τη βραδινή έξοδο του Σαββάτου, καθίστε στο Lobby Bar του ξενοδοχείου για φρουτώδη κοκτέιλ από τα χέρια βραβευμένων mixologists. (Περισσότερα ξενοδοχεία εδώ) 

Τι θα κάνετε/Τι θα δείτε/Τι θα φάτε:

Σάββατο

Ξεκινήστε τη μέρα σας εξερευνώντας το Covent Garden. Ζεστό κρασί, ψητά κάστανα, κιμαδόπιτες και καυτοί χυμοί μήλου προσφέρονται με αφθονία στις αγορές του Market Building. Μην προσπεράσετε το Porteña, το stand τριών φίλων που ειδικεύονται στο Αργεντίνικο street food (θα τους βρείτε στο Real Food Market). Στο Camden Lock Market θα βρείτε ό,τι πιο πρωτότυπο υπάρχει σε χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά, παιχνίδια, βιβλία, αντίκες ακόμη και μουσικά όργανα.

Αφού αγοράσετε μία κάρτα διαρκείας για τα μέσα (προτιμείστε την έγκυρη Oyster Card), πάρτε το μετρό προς το σταθμό της Piccadilly Circus - τη γνωστή διασταύρωση με τις νέον διαφημίσεις a la Times Square. Συνεχίστε περπατώντας προς την Chinatown, χαζέψτε τα παραδοσιακά μαγαζιά και δοκιμάστε Ασιατικά σουβλάκια τσίλι στο Baozi Streetfood. Περπατήστε προς την πλατεία Leicester, εκεί όπου διοργανώνονται όλες οι Χολιγουντιανές πρεμιέρες και συνεχίστε προς την Trafalgar για να βγάλετε φωτογραφίες εκεί όπου η Julie Andrews τάιζε τα εκατοντάδες περιστέρια σαν Mary Poppins.

Καλό θα ήταν να κάνετε μία στάση και στη National Portrait Gallery, σημείο συνάντησης φωτογράφων και καλλιτεχνών που συμμετέχουν στα workshops και τις προσωρινές εκθέσεις που διοργανώνονται στην γκαλερί. Ηighlight η έκθεση με τα βραβευμένα με το Taylor Wessing Photographic Portrait Prize πορτραίτα που τρέχει αυτό το μήνα. Μέχρι τις 25 Ιανουαρίου θα έχετε και την ευκαιρία να δείτε από κοντά, στην γκαλερί Tate Britain, τις ελαιογραφίες ενός εκ των λαμπρότερων ανακαινιστών στην ιστορία της ζωγραφικής, του Ουίλλιαμ Τέρνερ.

Μετά από 15 λεπτά περπάτημα θα έχετε φτάσει στο περίφημο Big Ben. Eάν έχετε χρόνο περπατήστε κατά μήκος της γέφυρας του Westminster, πάνω από τον Τάμεση. Το London Eye θα βρίσκεται στα ανατολικά του ποταμού. Η ώρα θα είναι η ιδανική για να ανέβετε πάνω στη ρόδα και να βγάλετε φωτογραφίες το φωτισμένο Λονδίνο.

Μπορείτε να επανακτήσετε τις δυνάμεις σας στο εστιατόριο του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ, Tom Aikens, στο ισόγειο του εμβληματικού κτιρίου Somerset House.

Τελειώστε τη βραδιά σας με μία από τις αξιόλογες παραστάσεις του Royal Opera House ή ένα από τα προσεγμένα κοκτέιλ του Artesian, του βραβευμένου για τρίτη χρονιά ως καλύτερο μπαρ στον κόσμο (στεγάζεται στο ξενοδοχείο The Langham).

Κυριακή

Ξεκινήστε τη μέρα σας με μία βόλτα από το Columbia Road Flower Market, μία από τις ομορφότερες υπαίθριες αγορές του Λονδίνου που στήνεται κάθε Κυριακή μπροστά από τα βικτοριανά κτήρια του Columbia Road. Για τον πρωινό καφέ περάστε από το stand του βραβευμένου Βρετανού μπαρίστα, Gwilym Davies.

Πάρτε το λεωφορείο και κατευθυνθείτε προς το βασιλικό παλάτι του Buckingham. Τραβήξτε φωτογραφίες στην οδό The Mall που εκτείνεται από το παλάτι έως και την εμβληματική αψίδα Admiralty Arch.

Συνεχίστε προς το Green Park για να καταλήξετε στο pop up store Tin Can που σερβίρει αποκλειστικά γκουρμέ κονσέρβες με ψάρια και θαλασσινά από όλο τον κόσμο. Η λειτουργία του θα είναι σύντομη, αφού μετά τις 23 Δεκέμβρη θα μεταφερθεί στη Νέα Υόρκη.

Εάν προλαβαίνετε, μπορείτε να δείτε και ένα από τα διάσημα comedy shows του The Funny Side Comedy Club στο Covent Garden ή να ενδώσετε στους vintage θησαυρούς που θα βρείτε στην αγορά του Portobello. Επί τη ευκαιρία, επιβάλλεται να βγάλετε φωτογραφίες στα πολύχρωμα σπιτάκια του γραφικού Notting Hill.  

Aλλιώς, τελειώστε το ταξίδι σας σε μία από τις άφθονες Χριστουγεννιάτικες αγορές του Λονδίνου για bratwurst, ζεστά κρασιά, λικέρ, στιφάδο ταράνδου και τάρτες (κάποιες από αυτές θα τις βρείτε στο Queen Elizabeth Olympic Park, στην Dalston Square, στον Belvedere Road και το Hyde Park).

Πηγή: Marieclaire.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ