Νέος τύπος δίαιτας: Καταναλώστε όλα τα γεύματα σε οκτώ ώρες!

Νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει ότι μπορούμε να χάσουμε βάρος μόνο και μόνο καταναλώνοντας το φαγητό της ημέρας σε χρονικό διάστημα 8 ωρών.

Δηλαδή να μην τρώμε τα τακτικά γεύματα, αλλά μέσα σε 8 ώρες να έχουμε καταναλώσει όση τροφή προβλέπεται για ολόκληρο το 24ωρο. Αυτό, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς που έκαναν τη μελέτη, μειώνει παράλληλα με την απώλεια βάρους και το κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2.

Όπως αναφέρουν στην επιστημονική επιθεώρηση British Medical Journal, αυτό συμβαίνει διότι το 8ωρο φέρεται να αναστρέφει το κακό που προκαλούν τα ανθυγιεινά τρόφιμα. 

Οι ειδικοί εκτιμούν πώς εάν τηρήσουμε αυτό το χρονικό παράθυρο των 8 ωρών, επιτρέπουμε στον οργανισμό να προβλέψει πότε θα φάει και ακολούθως να προετοιμάζεται καλύτερα για την καύση των θερμίδων και τη διάσπαση των λιπαρών. 

Στο πλαίσιο των κλινικών δοκιμών οι επιστήμονες έδωσαν σε ποντίκια να καταναλώσουν λιπαρά τρόφιμα σε χρονικό διάστημα 8 ωρών, αλλά μόνο μεταξύ των ωρώνς9 το πρωί με 5 το απόγευμα, ούτε αργότερα, ούτε νωρίτερα. Σε άλλα ποντίκια έδιναν το ίδιο φαγητό αλλά πρωί, μεσημέρι και βράδυ. 

Αυτό που παρατήρησαν είναι ότι τα ποντίκια που έτρωγαν αυστηρά από τις 9 ως τις 5, ήταν πιο υγιή και πιο αδύνατα από τα άλλα. Ακολούθως, έδωσαν όλη την τροφή στη δεύτερη ομάδα μέσα σε 9 ώρες και σε μερικές ημέρες έχασαν κι αυτά το 5% από το συνολικό βάρος του σώματός τους. 

Οι ειδικοί εκτιμούν πώς επιτρέποντας στον οργανισμό να προβλέψει τις ώρες που θα γευματίσει, τον βοηθάμε να συγχρονίσει το πεπτικό σύστημα με γονίδια και πρωτεΐνες, οι οποίες επεξεργάζονται (διασπούν και συνθέτουν) τις ουσίες από τα τρόφιμα. 

Η μελέτη έγινε από το Salk Institute στην Καλιφόρνια

Πηγή: tanea.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ