Top Woman η Ντέμπρα Γουέδερμπαϊ που ζούσε με δανεικά ως το '90 και τώρα διαχειρίζεται 3 δισ. δολάρια! (φωτό)

Οταν ξεκίνησε την εταιρεία της στο πεδίο της παροχής επενδυτικών συμβουλών το 1990, είχε μόνο δέκα πελάτες, οι οποίοι την εμπιστεύονταν, δεν είχε μισθό και ζούσε με πιστωτικές κάρτες.

Tο κεφάλαιό της δεν ξεπερνούσε τις 50.000 δολάρια, αλλά είχε βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό της: να έχει κέρδη σε τρία χρόνια. 

Σήμερα η Ντέμπρα Γουέδερμπαϊ με την εταιρεία της Wetherby Asset Μanagement και δύο γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη προσφέρει επενδυτικές συμβουλές και διαχειρίζεται κεφάλαια περίπου 500 οικογενειών, οι οποίες έχουν τουλάχιστον 10 δισ. δολάρια να επενδύσουν. Συνολικά τα υπό διαχείριση κεφάλαια στη Wetherby έφθασαν τα 3,5 δισ. δολάρια το 2013. Με αυτό το κριτήριο, η εταιρεία κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των ανεξάρτητων γραφείων παροχής επενδυτικών συμβούλων (RIA) στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η πορεία της Ντέμπρα Γουέδερμπαϊ ξεκίνησε το 1988, όταν αποχώρησε από τη Morgan Stanley. Πολλοί σύμβουλοι, όπως η κ. Γουέδερμπαϊ, είχαν αποφασίσει εκείνη την περίοδο να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, ιδρύοντας δικές τους εταιρείες, αντί να εργάζονται σε κορυφαίους ομίλους όπως η Morgan Stanley και η Merrill Lynch τότε. Αρχικά η Wetherby Asset Management είχε δέκα άτομα στο πελατολόγιό της και ένα γραφείο στην οδό Σάνσομ του Σαν Φρανσίσκο. Σήμερα εκτείνεται στον όγδοο όροφο κτιρίου στο οικονομικό κέντρο του Σαν Φρανσίσκο και απασχολεί 56 άτομα. Οι χώροι της εταιρείας διακοσμούνται με αρχαιοπρεπή αγάλματα γυναικών, οι οποίες επέχουν τη θέση θεοτήτων, που προστατεύουν το επιχειρείν. Καθένας από τους εργαζόμενους συμμετείχε στον σχεδιασμό των νέων γραφείων, στα οποία μεταφέρθηκε η εταιρεία φέτος. Τα ισομεγέθη γραφεία τους βρίσκονται στην περίμετρο του ορόφου και στο κέντρο υπάρχουν χώροι για συναντήσεις και επικοινωνία.

Η κ. Γουέδερμπαϊ, διευθύνουσα σύμβουλος στην εταιρεία της, ακολουθεί συναινετικό μοντέλο διοίκησης και δεν δίνει στοιχεία για την απόδοση των υπό διαχείριση κεφαλαίων. Ο Σολ Φέλντμαν, πρώην επικεφαλής μεγάλων αμερικανικών εταιρειών, την ακολουθεί από την εποχή της Morgan Stanley. Εκτιμά τη σταθερότητά της ως επιχειρηματία και το γεγονός ότι εκείνη καθοδήγησε με τις συμβουλές της την οικογένειά του σε καλές και κακές εποχές για να μη χάσει την περιουσία της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ