ΗΠΑ: Νέα δολοφονία άοπλου Αφροαμερικανού από λευκό αστυφύλακα

Το συμβάν έγινε στην Αριζόνα την ώρα που πολίτες αρκετών πόλεων διαμαρτύρονται στους δρόμους

Ένας λευκός αστυνομικός σκότωσε έναν άοπλο Αφροαμερικανό στην πολιτεία της Αριζόνα στον αμερικανικό νότο την ώρα που εντείνονται οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Νέα Υόρκη και σε άλλα σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών με αφορμή το θάνατο άλλων δυο άοπλων Αφροαμερικανών σε παρόμοιες συνθήκες από αστυνομικούς.

Η αστυνομία του Φοίνιξ ανακοίνωσε πως ο αστυνομικός επιχείρησε να συλλάβει τον 34χρονο Ρομέιν Μπρίσμπον, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι διακινούσε ναρκωτικές ουσίες.

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, ο Μπρίσμπον προσπάθησε να διαφύγει και αρνήθηκε να υπακούσει σε «αρκετές εντολές» 30χρονου αστυνομικού με 7ετη εμπειρία στο Σώμα. «Έγινε μάχη» μεταξύ των δύο ανδρών, ενώ ο αστυνομικός προσπαθούσε να τον συλλάβει. Ενώ ο Μπρίσμπον έβαλε το χέρι στην τσέπη του, ο αστυνομικός όπως είπε στη υπηρεσία του ένιωσε «την άκρη ενός πυροβόλου όπλου» και «πυροβόλησε δύο φορές στο στήθος τον Μπρίσμπον».

Ο ύποπτος έπεσε νεκρός πριν φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικές ενισχύσεις. Στην τσέπη του υπόπτου βρέθηκε ένα κουτί με χάπια οξυκωδόνης, ένα ισχυρό και εθιστικό παυσίπονο που μερικές φορές χρησιμοποιείται ως ψυχαγωγικό ναρκωτικό. Αντίθετη άποψη για το θανατηφόρο περιστατικό έχει ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχουν «διάφοροι μάρτυρες που αμφισβητούν την εκδοχή της αστυνομίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ