Οι γυναίκες που μπορούν να... «διαβάζουν» τους ανθρώπους, είναι αυτές που κερδίζουν περισσότερα χρήματα! Τι κερδίζουν έτσι;

Οι άνθρωποι με αυξημένη συναισθηματική νοημοσύνη κερδίζουν περισσότερα χρήματα στη ζωή τους

Πάντα σου έλεγαν να μην αφήνεις τα συναισθήματά σου να γίνονται εμπόδιο στην δουλειά σου. Καλύτερα να τα κρατάς για το σπίτι και τον εαυτό σου, το να είσαι σκληρό καρύδι θα σε πάει μπροστά, λέγανε.

Αναρωτήθηκες στα αλήθεια ποτέ γι' αυτή τη συμβουλή; Ίσως αυτή είναι η σωστά ώρα να το κάνεις..

Μία καινούρια έρευνα προτείνει εντελώς το αντίθετο, δηλαδή το να αντιμετωπίζεις με ευαισθησία τις ανάγκες των συνεργατών σου, για να αρχίσεις να κερδίζεις περισσότερα χρήματα.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Βοnn στην Γερμανία, παρουσίασαν στους συμμετέχοντες διαφορετικές εικόνες και ηχογραφημένους ήχους και τους ζήτησαν να αναγνωρίσουν τι συναισθήματα εκφράζονται μέσα από αυτά. Κατά μέσον όρο 77% κατάφεραν να το κάνουν.

Όταν ο στόχος της αναγνώρισης των συναισθημάτων ολοκληρώθηκε, η ερευνητική ομάδα ζήτησε από τους υπεύθυνους της έρευνας να μελετήσουν περαιτέρω την ανταπόκριση των συμμετασχόντων στην δουλειά τους.

Παρατηρήθηκε ότι όσοι είχαν μεγάλο σκορ στο τεστ είχαν περισσότερες κοινωνικές και πολιτικές δεξιότητες από αυτούς με χαμηλότερο σκορ. Η πιο ενδιαφέρουσα παρατήρηση αυτής της έρευνας, είναι ότι και το εισόδημα αυτών, ήταν σημαντικά μεγαλύτερο.

Πόσο έγκυρα είναι άραγε τα αποτελέσματα αυτά;

Ο Dr. Blickle υποστηρίζει ότι μπορούμε να τα εμπιστευτούμε, κάτι που οφείλεται και στο γεγονός ότι αποκλείστηκαν όλες οι εναλλακτικές εξηγήσεις για τα αποτελέσματα (όπως το φύλο, η ηλικία, η εκπαίδευση και θέση).

Ακόμη και μετά τον έλεγχο για όλες τις πιθανές εναλλακτικές η επίδραση της ικανότητας αναγνώρισης των συναισθημάτων στο εισόδημα εξακολουθούσε να υπάρχει.

Πράγματι βγαίνει νόημα: Εκείνοι που ξέρουν πώς να « διαβάζουν» τους συναδέλφους τους, γνωρίζουν πάντα τι είναι σωστό να πουν και να κάνουν - σε κάθε περίσταση. Αυτή η ικανότητα τους κάνει πιο αγαπητούς και συνεπώς είναι πιο πιθανό να πάρουν προαγωγή έναντι κάποιου άλλου που βρίσκεται σε άσχημο timing.

Μια συμβουλή λοιπόν. Όταν είσαι στη δουλειά, μην επικεντρώνεις όλη την προσοχή σου στην γραφειοκρατία. Παρατήρησε ιδιαίτερα το χαρακτήρα του αφεντικού σου και των συναδέλφων σου. Και μετά έλα να μας ευχαριστήσεις για την προαγωγή σου. 

Πηγή: marieclaire.gr - Κατερίνα Καρώνη

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ