Ήρθαν τα Χριστούγεννα στον Κεραμεικό: Προλάβετε το ωραιότερο "Christmas Factory" μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου!!!

Κάπου στον Κεραμεικό, τα Χριστούγεννα έχουν ξεκινήσει από νωρίς.

Στο Christmas Factory φυτρώνουν απ’ τα δέντρα φωτάκια και κόκκινες μπάλες, ο Άγιος Βασίλης υπάρχει και δέχεται να φωτογραφηθεί μαζί σου, μπορείς να φας όσα ζαχαρωτά θέλεις και πρόσεχε, κυκλοφορούν ξωτικά!

Το Χριστουγεννιάτικο Εργαστήριο της Τεχνόπολης είναι χωρισμένο σε 4 άλλα μεγάλα εργαστήρια. Στο Sweet Factory σε περιμένουν οι βοηθοί του Άγιου Βασίλη για να φτιάξεις σοκολατένιες βαρκούλες και να βγάλεις φωτογραφία με πασαλειμμένα μάγουλα. Μια Αγιοβασιλίτσα εξηγεί σ’ ένα πιτσιρίκι ότι πρέπει να ρίξει χιόνι (ζάχαρη άχνη) στη βαρκούλα του για να είναι τέλεια. «Οχ, πώς θα φάω το χιόνι, θα παγώσουν τα ζόντια μου». Πιο κάτω τα πιτσιρίκια απολαμβάνουν τον ζαχαρένιο παράδεισο: ζαχαρωτά, σοκολατένιες φατσούλες, ζελεδάκια κι άλλα χρωματιστά χαρούμενα αρτοσκευάσματα που κάνουν την καρδιά σου να λιώνει και τα σωθικά σου να καραμελώνουν.

Γράμμα στον Άη Βασίλη έγραψες; Στο Santa’s House μικρά (και μεγαλύτερα) παιδιά γράφουν χαμογελώντας. Το πιτσιρίκι δίπλα μου βάζει το χέρι του μπροστά για να μην δω τι γράφει. «Τι σκέφτεσαι να ζητήσεις φέτος;», του λέω στο αυτί. «Ένα σκυλάκι αλλά μην το πεις στη μαμά μου», απαντάει όσο πιο σιγανά μπορεί. Στην διπλανή αίθουσα ο Άη Βασίλης είναι ολοζώντανος, όσο παχύς και όσο ασπρομάλλης χρειάζεται και τα παιδάκια κάνουν ουρά για να φωτογραφηθούν. Τα υπόλοιπα είναι στους επιτραπέζιους αργαλειούς και φτιάχνουν το παράσημο του Άη Βασίλη!

Γι’ αυτούς που αγαπούν τα παραμύθια, στο Toys Factory μαθαίνουν πως γράφεται ένα παραμύθι, φτιάχνουν ένα όλοι μαζί και μετά το εικονογραφούν. Μπορείς και να το ζωγραφίσεις. Ενώ στο εργαστήριο Digital Christmas, γράφεις τις ευχές σου digital, σε ένα βίντεο και τις στέλνεις σ’ αυτούς που αγαπάς.Τα Χριστούγεννα είναι για να αγαπάμε και να το λέμε. Με λέξεις ή με ζαχαρωτά. Το Christmas Factory είναι γεμάτο μικρά περίπτερα με γλυκά και δώρα. Το τρενάκι ξεκίνησε, παραλίγο να πατήσει δύο ξωτικά. Δυο παιδάκια κοιτούν σκασμένα στα γέλια. Οι μεγάλες ουρές γίνονται στη ρόδα, στο τρενάκι και στο καρουζέλ. Το παγοδρόμιο είναι για τους πιο τολμηρούς αν και τα περισσότερα πιτσιρίκια πατινάρουν τέλεια. «Πότε έμαθες να είσαι τόσο σταθερή στον πάγο;», ρωτάω ένα κοριτσάκι με κοτσιδάκια που σχεδόν χορεύει στη μέση της παγοπίστας. «Χθες!», απαντάει. Σε ποιον αρέσουν οι συναυλίες; Ξεκινάει το live! String Demons, Opera Chaotique, Vanilla Swing, Burger Project κι άλλοι πολλοί σε swing και τζαζ ήχους.

Όσο βραδιάζει, ο ουρανός παίρνει ένα υπέροχο πορτοκαλί χρώμα και τα παιχνίδια φαίνονται σχεδόν «ινσταγκραμικά». Περπατάω ξεθεωμένη, φορτωμένη αρκουδάκια που ψάρεψα στον Ιππόδρομο, πασαλειμμένη με ζάχαρη και το 13χρονο πιτσιρίκι που έχω απ' το χέρι με νίκησε σε όλα τα παιχνίδια και φωνάζει όλη την ώρα ότι είναι ο σούπερμαν. Εντάξει. Τα λούνα παρκ έχουν πλάκα. Όσο χρονών κι αν είσαι. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

INFO: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, 28/11-6/1, 10.00-22.00, €5 (γενική είσοδος), 10 (απεριόριστο)

Πηγή: athensvoice.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ