Η «Χώρα των Χρωμάτων» στον πλανήτη Γη! - Συναρπαστικό ταξίδι στην άγνωστη Κίνα (φωτό)‏

Η κοιλάδα Jiuzhai -γνωστή και ως Jiuzhaigou (σ.σ. «Κοιλάδα των Εννέα Χωριών» στα Κινέζικα)- είναι ένα εντυπωσιακό εθνικό πάρκο που βρίσκεται στην οροσειρά Min Shan, στη νοτιοδυτική Κίνα, που αποτελείται από πολύχρωμα δάση, θεαματικούς καταρράκτες, τιρκουάζ λίμνες και σπάνια είδη πτηνών.

Η κοιλάδα Jiuzhai -γνωστή και ως Jiuzhaigou (σ.σ. «Κοιλάδα των Εννέα Χωριών» στα Κινέζικα)- είναι ένα εντυπωσιακό εθνικό πάρκο που βρίσκεται στην οροσειρά Min Shan, στη νοτιοδυτική Κίνα, που αποτελείται από πολύχρωμα δάση, θεαματικούς καταρράκτες, τιρκουάζ λίμνες και σπάνια είδη πτηνών.Αν και θα μπορούσε να ανήκει άνετα στα «επτά θαύματα του κόσμου», καθώς αποτελεί ένα μνημειώδες δημιούργημα της φύσης, ωστόσο από το 1992 ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ενώ είναι εδώ και δεκαετίες μία από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της Ασίας.
Οφείλει την ονομασία της στα εννέα χωριά που υπάρχουν σε όλο το μήκος της κοιλάδας, μερικά από τα οποία αποτελούν δείγματα θιβετιανής αρχιτεκτονικής και ασιατικού πολιτισμού, επτά από τα οποία κατοικούνται ακόμη και σήμερα.Οι φυσικές «ατραξιόν» της κοιλάδας είναι οι έξι λίμνες της, από τις οποίες ξεχωρίζει η «Λίμνη των Πέντε Λουλουδιών», που πήρε την ονομασία της από τα διάφορα χρώματα που εμφανίζει στην επιφάνειά της, ενώ στο βυθό της υπάρχουν απολιθώματα δέντρων, και οι περίφημοι καταρράκτες, βασικό χαρακτηριστικό των οποίων είναι οι «κουρτίνες» νερού που δημιουργούν.]
140 περίπου είδη πτηνών, συμπαθή πάντα και ένα σπάνιο είδος πιθήκων ζουν στην κοιλάδα, ενώ τα δάση που περικλείουν την εντυπωσιακή αυτή «Χώρα των Θαυμάτων» χαρακτηρίζονται από μια μεγάλη πολυχρωμία, κυρίως κατά τους φθινοπωρινούς μήνες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 40% της χλωρίδας που συναντά κάποιος στην Κίνα υπάρχει μέσα στην κοιλάδα!
Επαγγελματίες οδηγοί συντροφεύουν τους τουρίστες στις διαδρομές τους, βοηθώντας τους στην εξερεύνηση της κοιλάδας, και μοιράζονται μαζί τους τις γνώσεις τους για τη μοναδική βιοποικιλότητα του εθνικού πάρκου.

perierga.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ