Ιδού οι 5 κρίσιμες ημερομηνίες για το Μέγαρο Μαξίμου - Αυτά είναι τα ορόσημα για συμφωνία μέχρι το τέλος του '14

Μετά την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη, το οικονομικό επιτελείο θα στείλει νέο email προς τους εκπροσώπους των δανειστών με τις προτάσεις του για την διαπραγμάτευση

 

 

Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν υπάρχει κάτι καινούργιο στις ελληνικές προτάσεις και το email θα έχει το ίδιο περιεχόμενο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι προθεσμίες πιέζουν ασφυκτικά, ενώ, απομακρύνεται το σενάριο να επέλθει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – Τρόικα πριν από το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη ημερομηνία που κρίνεται κομβική, καθώς, υπάρχουν τουλάχιστον, άλλες τέσσερις, πριν από το τέλος του χρόνου, που θεωρούνται εξίσου σημαντικές.

Αναλυτικά:

7 Δεκέμβρη: Η Βουλή ψηφίζει τον προϋπολογισμό του 2015 με τη διαδικασία να αποτελεί παραδοσιακά μια μορφή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
8 Δεκέμβρη: Συνεδρίαση του Eurogroup. Ολα δείχνουν ότι η Ελλάδα θα πάει χωρίς συμφωνία, ωστόσο, κυβέρνηση και Κομισιόν καταβάλλουν τις τελευταίες προσπάθειες για να «πειστεί» το ΔΝΤ
15 Δεκέμβρη: Την ημερομηνία αυτή έδωσε ως «διορία» αξιωματούχος της Ευρωζώνης για να υποβάλει η Ελλάδα αίτημα για παράταση του Μνημονίου.
18-19 Δεκεμβρίου: Σύνοδος Κορυφής. Η Αθήνα θα ήθελε να έχει ως «χαρτί» μια κατ΄αρχήν συμφωνία, ώστε ο πρωθυπουργός να επιδιώξει επαφές για πολιτική λύση.
19 Δεκεμβρίου: Κλείνουν για Χριστούγεννα σχεδόν όλα τα κοινοβούλια της ΕΕ. Στόχος είναι να έχει φθάσει εκεί η συμφωνία για την πιστωτική γραμμή και ίσως την παράταση μνημονίου για να μην χαθεί κι άλλος χρόνος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ