Άκυρη η τηλεδιάσκεψη με την Τρόικα - Νέο mail θα αποστείλλει η Κυβέρνηση με επιπλέον στοιχεία

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικώς η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και της τρόικας. Αντί της τηλεδιάσκεψης, αποφασίστηκε να σταλεί στους εκπροσώπους των δανειστών, αργά απόψε ή αύριο το πρωί, νέο e-mail με επιπλέον στοιχεία.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου από το μεσημέρι ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, παρουσία και του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε, ωστόσο, ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχή επαφή, στο πλαίσιο της οποία ελήφθη απόφαση να σταλεί στους εκπροσώπους της τρόικας, νέο e-mail με επιπλέον στοιχεία για την απόδοση των δημοσιονομικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου αναφέρουν ότι η απόφαση για αποστολή δεύτερου e-mail από την κυβέρνηση, εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της επιχειρηματολογίας για την ορθότητα των ελληνικών προτάσεων και όχι στην αποδοχή νέων μέτρων.

Νωρίτερα, την ανάγκη να ζητήσει η Ελλάδα παράταση του υφιστάμενου προγράμματος διάσωσης πριν από τα Χριστούγεννα, όταν θα κλείσουν τα κοινοβούλια των κρατών-μελών της ευρωζώνης, ώστε να μπορέσει να ετοιμαστεί εγκαίρως η νέα πιστοληπτική γραμμή, επεσήμανε αξιωματούχος της ευρωζώνης, θέτοντας ως οριακή ημερομηνία την 15η Δεκεμβρίου.
Μια παράταση η οποία πρέπει να εγκριθεί από τα κοινοβούλια των κρατών-μελών, ώστε να μπορέσουν οι δανειστές να εκταμιεύσουν και την δόση των 1, 8 δισ. ευρώ.

Η Ελλάδα και οι δανειστές στοχεύουν στην επίτευξη συμφωνίας για πιστοληπτική γραμμή- από την οποία η χώρα θα μπορεί να αντλεί μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης- μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, όταν η τρόικα θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ