Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Guardian: ''Ο Αθανασίου είναι ομοφοβικός - ''Κλείνει'' το μάτι στην Χ.Α''

Μέχρι τη Μ. Βρετανία συζητήθηκαν οι απόψεις του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, όσον αφορά το δικαίωμα των ομοφύλων ζευγαριών να παντρεύονται.

Η εφημερίδα Guardian αφιερώνει ένα ολόκληρο άρθρο στα λόγια του κ. Αθανασίου και τον χαρακτηρίζει «ομοφοβικό». Αναφέρει, δε, πως τα λόγια του προκάλεσαν τρόμο στους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των λογής ακτιβιστών στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα σημειώνει πως μόλις πέρυσι η Ελλάδα τιμωρήθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς απέτυχε να συμμορφωθεί με τις διεθνείς απαιτήσεις ως προς το θέμα του συμφώνου συμβίωσης των γκέι ζευγαριών. Αμέσως μετά την απόφαση ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, σημειώνει το άρθρο, θέλησε να κάνει μια κίνηση, αλλά αμέσως «πάγωσε» όταν δέχθηκε τα πυρά της Εκκλησίας και των δεξιών του κόμματός του. Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα και η Λιθουανία είναι οι μοναδικές χώρες που δεν έχουν συμμορφωθεί στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης.

Το άρθρο αναφέρει και τον Άνθιμο στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε πει ότι « η ομοφυλοφιλία είναι μια διαστροφή της ανθρώπινης ύπαρξης».

Την ίδια άποψη έχει και ο Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής, που έχει χαρακτηρίσει την ομοφυλοφιλία ως «ασθένεια».

Μάλιστα, όπως αναφέρει το άρθρο, οι δηλώσεις Αθανασίου είναι ακόμη πιο σοκαριστικές, λόγο του ότι τα περιστατικά βίας κατά των ομοφυλοφίλων συνεχώς αυξάνονται στην Ελλάδα.

Ο Αντρέα Γκίλμπερτ, εξέχων ακτιβιστής της LGBT (οργάνωσης για τα δικαιώματα των γκέι και των λεσβιών) τόνισε στον Guardian: «Η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει τον εαυτό της στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, ως μια σύγχρονη χώρα που σέβεται τα δικαιώματα όλων των πολιτών της. Είναι σοκαριστικό ένας υπουργός Δικαιοσύνης να λέει τέτοια πράγματα. Υποτίθεται πως βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση για να προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών και όχι να εμφανίζεται σαν να ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής. Μιλώντας για τις «συνέπειες»που θα είχε το σύμφωνο, αν εφαρμοζόταν, προκαλεί μια δυσωδία φόβου του χειρίστου είδους».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ