Πρό(σ)κληση της Mercedes σε μονομαχία με Audi και BMW στις πίστες της F1!

Πρόσκληση στις Audi και BMW να εμπλακούν στην F1 απηύθυνε o Dieter Zetsche, ο ισχυρός άνδρας της Mercedes. Θεωρεί πως η Formula 1 χρειάζεται περισσότερο ανταγωνισμό αφού τα μονοθέσια της Mercedes κατέκτησαν τον τίτλο έχοντας νικήσει στα 16 από τα 19  Grand Prix της σεζόν.

Ο Dieter Zetsche ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι τρεις μάρκες Audi, BMW και Mercedes μοιραζόμαστε το 80% της αγοράς στην κατηγορία Premium. Αυτό συμβαίνει, επειδή μπλεκόμαστε καθημερινά ως γείτονες ο ένας στα πόδια του άλλου. Ένας τόσο σκληρός ανταγωνισμός είναι βέβαια κάτι απίστευτα καλό. Θα μας ήταν εξαιρετικά ευπρόσδεκτες οι γερμανικές, όπως επίσης και άλλες εργοστασιακές ομάδες».

Ωστόσο το ενδεχόμενο να δούμε ταυτόχρονα και τις τρεις Γερμανικές φίρμες στα circuits της F1 φαντάζει από μακρινό έως απίθανο. Ο λόγος είναι ότι η BMW έτρεχε στην F1 από το 2006 έως το 2009. Η προσπάθεια απέτυχε αφού κατάφερε να κερδίσει μόνο έναν αγώνα. Μέτα την αποχώρηση της από την ενεργό δράση οι βαυαροί δήλωσαν επανειλημμένα ότι δεν σχεδιάζουν να επανέλθουν στην F1. Ωστόσο ποτέ μην λες ποτέ. Η Audi προσέλαβε πρόσφατα τον Στέφανο Ντομενικάλι (πρώην διευθυντής της Ferrari) και οι φήμες περί εμπλοκής της στην F1 άναψαν, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως τελικά τον όμιλο της  VW θα εκπροσωπήσει στην κορυφαία διοργάνωση του  μηχανοκίνητου αθλητισμού η Porsche. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν θεωρείται πιθανό να συμβεί πριν το 2020.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ