Σοκάρουν οι φωτογραφίες από τη δολοφονική επίθεση κατά του αντιδημάρχου Ηρακλείου - Έπεσε θύμα εκβιασμού από αγνώστους

Δεν έχει συμπληρωθεί καν μια εβδομάδα από τη δολοφονική επίθεση κατά του Πέτρου Ινιωτάκη. Τα σημάδια από τα χτυπήματα στο κεφάλι, στο πρόσωπο του αντιδημάρχου Ηρακλείου είναι ακόμη έντονα. 

Ο Πέτρος Ινιωτάκης έχει –ευτυχώς γι αυτόν- φανεί πολύ τυχερός και σήμερα μπορεί να μιλά, να σκέφτεται, να κινείται. Οικουρεί πλέον και προσπαθεί να αναρρώσει. Σωματικά οι γιατροί λένε ότι θα γίνει απολύτως καλά. Αλλά ψυχολογικά; Πως θα σηκώσει αυτό το βάρος μιας τόσο αποτρόπαιας πράξης;

“Δεν μπορώ ακόμη να συνειδητοποιήσω τι συνέβη. Όποιος λέει ότι δεν φοβήθηκε θα πει ψέματα. Αλλά τους λέω ότι…δεν μασάω. Και κυρίως Τους λέω ότι δεν πρόκειται να φοβηθεί μια ολόκληρη πόλη! Ήθελαν να εξοντώσουν εμένα και να τρομοκρατηθεί μια ολόκληρη πόλη! Αυτό δεν θα περάσει και δεν πρέπει να περάσει” λέει στο CRETALIVE ο Πέτρος Ινιωτάκης μιλώντας για πρώτη φορά δημόσια για την περιπέτεια που βίωσε.

«Όσο περνούν οι μέρες, οι ώρες συνειδητοποιώ τι έγινε. Και μιλώντας με τους γιατρούς κατάλαβα ότι είχαν στόχο τη φυσική μου εξόντωση. Δεν ξέρω ποιος το έκανε και ποιος πολύ περισσότερο κρύβεται πίσω από αυτό. Περιμένω όμως την Αστυνομία να διαλευκάνει την υπόθεση, που δεν αφορά τον Πέτρο Ινιωτάκη. Θέλω να χυθεί άπλετο φως. Δεν αφορά ένα πρόσωπο, έχει να κάνει με τους θεσμούς και τη λειτουργία της πόλης. Την κατατρομοκράτηση των Ηρακλειωτών. Υπάρχει άραγε κάποιος που δεν το καταλαβαίνει αυτό;» τονίζει ο αντιδήμαρχος που...σφίγγει τα δόντια για να μπορέσει να κρατηθεί...ψύχραιμος.

«Η αστυνομία πρέπει να κάνει τα πάντα για να βρει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Και η δημοτική αρχή πρέπει να κινήσει γη και ουρανό για να ξεκαθαριστεί η υπόθεση. Να μην αφήσει να ξεχαστεί...Έχουμε ευθύνη όλοι να μάθουμε ποιος ή ποιοι θέλουν το Ηράκλειο τρομοκρατημένο» αναφέρει ο Πέτρος Ινιωτάκης που...γελάει όταν ερωτάται για τις φήμες που θέλουν...προσωπικούς λόγους να κρύβονται πίσω από την επίθεση.

Ο Π.Ινιωτάκης στο CRETALIVE: «Ήθελαν να με εξοντώσουν»

«Διαδίδουν ανοησίες κάποιοι και το ξέρω. Τι εξυπηρετούν; Όποιος δεν βλέπει ότι δεν ειναι προσωπικό  πίσω από τη δολοφονική επίθεση κάτι άλλο εξυπηρετεί. Δηλαδή ήθελαν να ξεκάνουν εμένα γιατί; Δεν έχω κάτι προσωπικό με κανένα, δεν έχω να χωρίσω κάτι με κάποιον. Αλλά ο δήμος Ηρακλείου έχει μέτωπα, θεσμικά έχουμε ανοίξει ζητήματα. Κι έχουμε μιλήσει γι αυτά. Τα είπα στην Αστυνομία. Όπως και τους είπα ότι μπορούν να άρουν το απόρρητο των τηλεφώνων των δικών μου και της οικογένειας μου. Μπορούν να κάνουν τα πάντα για να βρουν αυτούς που κρύβονται πίσω από αυτή την πράξη. Χθες ήμουν εγώ, αύριο θα είναι άλλος εάν δεν ξεκαθαρίσει τώρα αυτή η ιστορία.»

Τα χτυπήματα

Όταν του ζητάμε να γυρίσει πίσω σε εκείνη τη βραδιά της 25ης Νοεμβρίου που δέχτηκε τα δολοφονικά χτυπήματα...κομπιάζει. το πρόσωπό του συσπάται ξανά. Ζει εκείνα τα δευτερόλεπτα που νόμιζε ότι τελείωνε η ζωή του.

«Στο πρώτο χτύπημα που δέχτηκα νόμιζα ότι έπεσε από την οικοδομή ένα δοκάρι. Θυμάμαι ότι είπα μέσα μου: «Πάει με σκότωσε!». Στα επόμενα χτυπήματα πια άρχισε να ρέει το αίμα μέσα στα μάτια μου , παντού, έχασα τον κόσμο πια...Αλλά δεν έπεσα. Αυτό ίσως με έσωσε...» περιγράφει ο Πέτρος Ινιωτάκης που έχει δώσει αναλυτικές λεπτομέρειες για όσα είδε, πόσα ένιωσε...

«Έχω μιλήσει αναλυτικά για όλα στην Αστυνομία. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι υπήρξαν επαγγελματίες. Δεν τους άκουσα ούτε πριν , ούτε όση ώρα μου επιτέθηκαν. Δεν άκουσα την ανάσα τους! Δεν βαριανάσαναν...όπως ήταν φυσιολογικό σε έναν που χτυπάει με τέτοια σφοδρότητα» καταλήγει.

Πηγή: cretalive.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ