Εκλογές αύριο: Στήνονται ξανά κάλπες σε τρεις δήμους της Αττικής! Ποιοι είναι;

Στις κάλπες καλούνται ξανά οι ψηφοφόροι σε τρεις δήμους της Αττικής. Οι εκλογές θα επαναληφθούν στην Καισαριανή, τη Μάνδρα και την Τροιζηνία, μετά από τις αποφάσεις του εκλογοδικείου.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που γίνονται επαναληπτικές εκλογές σε τρεις δήμους ταυτόχρονα. Την Κυριακή καλούνται να ψηφίσουν 49.790 εγγεγραμμένοι εκλογείς σε 116 εκλογικά τμήματα, μετά από προσφυγές που έγιναν για το αποτέλεσμα των εκλογών του περασμένου Μαΐου.

Συγκεκριμένα, στην Καισαριανή, στο δεύτερο γύρο εξελέγη ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κοντοσταύλος (61,55%) έναντι του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ Αντώνη Καμπάκα (38,45%). Στον πρώτο γύρο όμως, ο κ. Καμπάκας βρέθηκε δεύτερος με διαφορά μόλις μίας ψήφου, από τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ Ηλία Σταμέλο. Ο τελευταίος ζήτησε επανακαταμέτρηση, η δικαιοσύνη κατέληξε ότι η σειρά κατάταξης ήταν λάθος και θα επαναληφθεί ο δεύτερος γύρος με αντιπάλους τους προερχόμενους από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Στο δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας θα επαναληφθούν και οι δύο γύροι των εκλογών, με όλους τους υποψήφιους που συμμετείχαν, καθώς σύμφωνα με το δικαστήριο κάποιοι υποψήφιοι χρησιμοποίησαν λάθος μέγεθος στα ψηφοδέλτια. Αυτό το θέμα αποτέλεσε το λόγο για να επαναληφθούν οι εκλογές και στην Τροιζηνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ