Όλη η Θεσσαλονίκη πίνει στην υγειά μας: «Χάρτης των γεύσεων 2014» με 500 ετικέτες κρασιού & αποσταγμάτων

Η Wine Plus και ο Χάρτης των Γεύσεων μας προσκαλούν, για 12η χρονιά, να ανακαλύψουμε τη μαγεία του κρασιού στο πιο αγαπημένο σαββατοκύριακο του ημερολογίου.

 

Το Σάββατο 29 & την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 (ωράριο λειτουργίας: 13.00 – 21.00), η Αποθήκη Γ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης θα μεταμορφωθεί σε έναν τεράστιο μαγνήτη που θα συγκεντρώσει όλο τον κόσμο του κρασιού της Ελλάδας. Οινοπαραγωγοί, αποσταγματοποιοί, εισαγωγείς οίνων, επαγγελματίες του κρασιού, της εστίασης, του τουρισμού και χιλιάδες οινόφιλοι δοκιμάζουν, συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες σε καλαίσθητο, ευχάριστο, πολιτισμένο περιβάλλον.

Ποιους θα συναντήσετε στον 12ο Χάρτη των Γεύσεων;

Περισσότερους από 90 οινοποιούς από τις σημαντικότερες αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας, δίπλα σε αποσταγματοποιούς, εισαγωγείς οίνων και παραγωγούς επιλεγμένων γαστρονομικών προϊόντων. (Δείτε τη λίστα στο www.wineplus.gr)

Τι θα δοκιμάσετε;

Περισσότερες από 500 ετικέτες, ένα καταπληκτικά ευρύ φάσμα κρασιών, ξεκινώντας από τα φρέσκα της εσοδείας 2014, τις νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση και φτάνοντας έως τις κορυφαίες ελληνικές και τις συναρπαστικές διεθνείς επιλογές. Ο Χάρτης των Γεύσεων είναι το σημείο για να δοκιμάσετε τις τελευταίες οινικές τάσεις στην Ελλάδα.

Τι θα παρακολουθήσετε στις παράλληλες εκδηλώσεις;

Φέτος ο Χάρτης των Γεύσεων συνοδεύεται από ένα πλούσιο και πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.
Ανοιχτές συζητήσεις που διερευνούν το οινογαστρονομικό-πολιτιστικό-τουριστικό «πνεύμα» της Θεσσαλονίκης.
Παρουσιάσεις για τη σαμπάνια, τα cocktails από κρασί, την καλλιέργεια της μαύρης τρούφας στην Ελλάδα.
Γευστικές δοκιμές αποσταγμάτων, ολοκαίνουργιων ετικετών, γλυκών Κυπριακών κρασιών σε συνδυασμό με λαχταριστά επιδόρπια.
Απολαυστικές μαγειρικές επιδείξεις από κορυφαίους chef και ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης.

Τι καινούργιο μας προτείνει ο 12ος Χάρτης των Γεύσεων;

Διψάτε για μάθηση; Σταθερά επενδύοντας σε ενέργειες που προάγουν τη διείσδυση στη γνώση, φέτος η Wine Plus σε συνεργασία με τις Σχολές Κρασιού που συμμετέχουν στην έκθεση (WSPC, Genius in Gastronomy) μας προτείνει 6 δωρεάν, δεκάλεπτα σεμινάρια εισαγωγής στη γευστική δοκιμή με τίτλο «Τα 5 βήματα της γευστικής δοκιμής».
Γιατί ο «Χάρτης των Γεύσεων βγαίνει στην πόλη»;

Διότι η αγαπημένη έκθεση αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να οικοδομήσουμε γύρω της, την αίσθηση οινογαστρονομικής/τουριστικής κοινότητας στην πόλη. Έτσι, η Wine Plus συνεργάζεται με κορυφαία εστιατόρια, ξενοδοχεία, bar, deli της Θεσσαλονίκης και υποστηρίζει σειρά εκδηλώσεων για το κρασί και τις αρμονίες του. Όλες, ποιοτικές προτάσεις τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες: εκθέτες και οινόφιλους. (Δείτε το πρόγραμμα στο www.wineplus.gr)

Όπως κάθε χρόνο, η Wine Plus δεσμεύεται να προσφέρει στους εκθέτες και το πλήθος των επισκεπτών του Χάρτη των Γεύσεων ποιότητα και καινοτομία.

Ο Χάρτης των Γεύσεων 2014, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ωράριο λειτουργίας: 13.00 – 21.00

Εισιτήριο: 5€, Εισιτήριο δύο ημερών: 8€

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ