Ναταλία Λεβή, Λέλα Δρίτσα, & Κατερίνα Λάμπρου - 3 γυναίκες Τopwomen, 1 start up η Νanukka: Σας βρίσκει τους σωστούς για το παιδί σας!

Το πρώτο πράγμα που θα μπορούσε να πει κανείς στο άκουσμα της λέξης Nannuka είναι ότι πρόκειται για ένα γυναικείο start up.

Σωστά διαβάσατε: ένα γυναικείο startup. Και αυτό γιατί αφενός η ιδρυτική του ομάδα αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από γυναίκες – 3 νέες και δυναμικές γυναίκες, η Λέλα Δρίτσα, η Κατερίνα Λάμπρου και η Νάταλι Λεβή- και, αφετέρου, ο κύριος προσανατολισμός του έχει άμεση σχέση με τα γυναικεία ενδιαφέροντα και μάλιστα τα ενδιαφέροντα μιας σύγχρονης μητέρας. Και οι τρείς συνιδρύτριες είναι μητέρες αλλά και με προϋπηρεσία στο blogging.

H Nannuka είναι σήμερα ένας προβεβλημένος –με το σπαθί του- εκπρόσωπος της ελληνικής γυναικείας επιχειρηματικότητας που μπορεί να στέκεται σε ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο. Οι διακρίσεις σε πρόσφατες –μέσα στον Νοέμβριο- διαγωνιστικές διαδικασίες αυτό απέδειξαν. Για παράδειγμα, συμμετείχε στον διαγωνισμό Get in the Ring και στους περιφερειακούς τελικούς για τη Νότια Ευρώπη και κέρδισε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 8 άλλες Start up επιχειρήσεις από την Ιταλία, την Τουρκία, το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα, δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα.

Με τον τρόπο αυτό, κατάφερε να λάβει την πρόκριση για τους παγκόσμιους τελικούς του διαγωνισμού και να εκπροσωπήσει τη Νότια Ευρώπη στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας στις 21 Νοεμβρίου 2014 διεκδικώντας μια επένδυση ύψους έως και 1 εκ. ευρώ. Η Nannouka στο Ρόττερνταμ τα πήγε περίφημα, πέρασε στο δεύτερο γύρο και βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα των φιναλίστ ενώπιον ενός ακροατηρίου ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών, γεγονός που υπόσχεται ενδιαφέρουσα συνέχεια.

Επιπλέον, στις αρχές του Νοεμβρίου το Nannuka συμμετείχε στο Web Summit, το μεγαλύτερο tech event για το ίντερνετ στην Ευρώπη με χιλιάδες επισκέπτες και επιχειρήσεις startup από όλο τον κόσμο – οι 15 από αυτές από την χώρα μας.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 4 με 6 Νοεμβρίου στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας και ανάμεσα στους ομιλητές βρίσκονταν στελέχη των εταιρειών Amazon, Apple, Facebook, Twitter.

Σε κάθε περίπτωση η Nannuka είναι η πρώτη και μοναδική ελληνική πλατφόρμα αναζήτησης, εύρεσης και αξιολόγησης επαγγελματιών για το παιδί και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των γονιών που αναζητούν αξιόπιστους επαγγελματίες για το παιδί και των επαγγελματιών για το παιδί που αναζητούν εργασία. Η υπηρεσία προσφέρεται στα ελληνικά και στα αγγλικά και πολύ σύντομα εκτός από την Ελλάδα θα έχει παρουσία και σε μια δεύτερη χώρα.

Από το blog τους, «δανειζόμαστε» ένα κείμενο τους για να γνωρίσουμε καλύτερα –με το δικό τους  τρόπο- τις τρείς φίλες μας: «Το να είναι κανείς νέος γονιός, είναι πραγματικά υπέροχο. Το να καταφέρει, όμως, την ίδια στιγμή να ισορροπήσει τις οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις, τα ενδιαφέροντα και τις ασχολίες με τον προσωπικό του χρόνο, μοιάζει πολλές φορές ακατόρθωτο. Νιώθει την ανάγκη να εμπιστευτεί κάποιον ειδικό, που με ασφάλεια και επαγγελματισμό θα φροντίσει το παιδί του, όσο εκείνος θα λείπει. Θέλει να τον βρει άμεσα, την χρονική στιγμή που τον έχει ανάγκη και να νιώσει σίγουρος για την επιλογή του.

Την ανάγκη αυτή μοιράστηκαν τρεις νέες μητέρες, επαγγελματίες και bloggers που οραματίστηκαν, σχεδίασαν και δημιούργησαν μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία τη Νannuka, την πρώτη, ολοκληρωμένη πλατφόρμα αναζήτησης, εύρεσης και αξιολόγησης ειδικών για παιδιά ηλικίας 0-16 ετών.

Γνωρίστηκαν μέσα από τον κόσμο του blogging, μοιράστηκαν τους ίδιους προβληματισμούς και υποσχέθηκαν να προσπαθήσουν να κάνουν την καθημερινότητα με το παιδί πιο εύκολη.

Τρεις διαφορετικές ιστορίες αλλά μια κοινή πραγματικότητα και ανάγκη.

Ας γνωρίσουμε καλύτερα, τις συν-ιδρύτριες της Nannuka:

Η Nάταλι Λεβή, μαμά δίδυμων κοριτσιών 3 ετών. Το θέμα «μωρό» δεν ήταν η ειδικότητα της. Δεν μεγάλωσε παιδιά συγγενικού προσώπου, δεν σπούδασε παιδαγωγική και δεν είναι ψυχολόγος. Κι ενώ τα τελευταία 10 χρόνια μιλούσε για creative briefs και τελικές μακέτες ως διαφημίστρια σε Αθήνα και Λονδίνο, ξαφνικά έπρεπε να μάθει πώς αποστειρώνουμε μπιμπερό και κοιμίζουμε ένα μωρό και, μάλιστα, επί δύο. Ένα χάος! Χρειαζόταν τις γνώσεις μιας μαίας και έξτρα χέρια για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα. Ευχόταν να υπήρχε η Nannuka.

Η Κατερίνα Λάμπρου, μαμά δύο υπέροχων αγοριών. Λατρεύει την τάξη και τα απλά και καθαρά πράγματα. Έχει εργαστεί ως Σύμβουλος Ποιότητας και Συγχρηματοδοτούμενων έργων. Λίγο η κρίση, λίγο το ότι είναι άνθρωπος που η συνήθεια και η ρουτίνα την κουράζουν αφόρητα, αποφάσισε να αλλάξει τομέα και να ασχοληθεί με αυτό που αγαπά περισσότερο, τα παιδιά. Καθώς οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας αυξάνονταν, κατέφευγε όλο και περισσότερο στη βοήθεια της πεθεράς της όπου και αυτή βέβαια δεν ήταν πάντα διαθέσιμη. Όνειρο της να υπήρχε η Nannuka για να της έλυνε τα χέρια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Η Λέλα Δρίτσα, σύζυγος, μητέρα δύο παιδιών, μαμά-blogger απολαμβάνει τη μητρότητα καθημερινά. Γνωστή για το υπέροχο χαμόγελο της και για τον αστείρευτο ενθουσιασμό της. Λατρεύει να γνωρίζει νέο κόσμο και έτσι βρέθηκε επί 6 χρόνια στο χώρο των Δημοσίων Σχέσεων & της Διαφήμισης. Όταν παίζει με τα παιδιά της γίνεται και αυτή πάλι παιδί. Γνωρίζει ότι τα πρώτα χρόνια στη ζωή του ανθρώπου είναι σημαντικά και για αυτό θέλει να προσφέρει περισσότερα ερεθίσματα στα παιδιά της. Οραματιζόταν εδώ και καιρό την Nannuka ως έναν προορισμό, στον οποίο θα έβρισκε παιδαγωγούς με δημιουργική διάθεση για ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού.

Και οι τρεις τους, σκέφτηκαν ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο και λειτουργικό για μια οικογένεια η ύπαρξη μιας πλατφόρμας online, όπου θα μπορεί ο γονιός να επιλέξει τον ειδικό που επιθυμεί με ασφάλεια και –το πιο σημαντικό– δωρεάν.

Και έτσι, γεννήθηκε η Nannuka!».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ