Τοpwoman η Έφη Δολτσίνη - Σχεδιάζει τσάντες και τις πουλάει Ελλάδα και εξωτερικό! (Φωτό)

Μπορεί να έχει καταντήσει κοινότυπο, αλλά όταν κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα πετυχαίνει και είναι αλήθεια.

 Ένα ακόμα παράδειγμα είναι η Έφη Δολτσίνη, η οποία εγκατέλειψε το Λονδίνο και το χώρο της διαφήμισης για τη Σχολή καλών τεχνών της Αθήνας. Η αγάπη της για το σχέδιο και τη μόδα την οδήγησε να σχεδιάζει και να κατασκευάζει τσάντες για τους φίλους της και την ίδια. Το 2013 κατάφερε και ίδρυσε την επιχείρηση Efi Dolcini Handbags και το  δίκτυο πώλησης αυτήν τη στιγμή περιλαμβάνει καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, Αγγλία, Ιρλανδία, Σκωτία και Ισπανία.

Οι τσάντες κατασκευάζονται στην Ελλάδα με ιδιαίτερα και vintage υφάσματα και τα δέρματα είναι ελληνικά ή ιταλικά, πάντα οικολογικά. Από τι εμπνέεται για τα σχέδια; Aπορρέει μέσα από την ενασχόληση με την τέχνη στα χρόνια των σπουδών, τα ταξίδια και την παρατήρηση άλλων πολιτισμών, τα βιβλία και τους χαρακτήρες που διαβάζει. “ Πάντα σχεδιάζω με τη σκέψη ότι θα ήθελα το κάθε σχέδιο να αποτελέσει αντικείμενο επιθυμίας για τη γυναίκα που θα το κρατήσει”, μάς εξηγεί η Έφη.

της Ελένης Στεργίου - newmoney.gr

Η επιχείρηση είναι οικογενειακή. Θυμίζει μία μοντέρνα επιχείρηση των παλιών καιρών. Η Έφη Δολτσίνη έχει αναλάβει αποκλειστικά το κομμάτι του σχεδιασμού και της οργάνωσης παραγωγής σε συνεργασία με τον σύζυγό της, Φλάβιο Λάλο, ο οποίος είναι εικονογράφος. Σχεδιάζει κάποια από τα prints και τα μοτίβα των υφασμάτων.  Ο αδερφός της, Στέφανος είναι υπεύθυνος πωλήσεων και ταυτόχρονα χειρίζεται τις πελατειακές σχέσεις. Ο Χρήστος Δολτσίνης είναι οικονομολόγος και πατέρας της Έφης και του Στέφανου, ο οποίος έχει αναλάβει τα οικονομικά της επιχείρησης.

Η επιχείρηση, λοιπόν, ξεκίνησε το 2013 σε ένα μικρό εργαστήριο στο Γκάζι. Η Έφη, απόφοιτη της Σχολής Καλών τεχνών στην Αθήνα, έχοντας ασχοληθεί με πολλές καλλιτεχνικές δραστηριότητες, από ζωγραφική και βιντεοτέχνη έως γραφιστική και συγγραφή λογοτεχνικών βιβλίων, αποφάσισε να ακολουθήσει τη μόδα που μέχρι τότε ήταν ένα χόμπι.

Στόχος ήταν μια σειρά γυναικείων αξεσουάρ που θα αναδείκνυαν το χρώμα, την πολυμορφία και την μοναδικότητα της γυναικείας φύσης. Τσάντες που αποτελούν κομμάτια ιδιαίτερα, αντικείμενα πόθου που δεν ακολουθούν τρεντ και μεταβιβάζονται από γενιά σε γενιά.

Η χρηματοδότηση προήλθε από ιδία κεφάλαια και ο κύριος στόχος ήταν να στηθεί μια λειτουργική και κερδοφόρα επιχείρηση που θα αξιοποιούσε όλα τα εγχώρια μέσα και τοπικούς αξιόλογους τεχνίτες. “Σε μια εποχή που η μεταποίηση στην Ελλάδα καταρρέει ήταν σημαντικό για την επιχείρηση να καταφέρει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία των Ελλήνων κατασκευαστών στα δερμάτινα είδη”, μας αναφέρει η Έφη.

Σήμερα, ένα χρόνο αργότερα, η επιχείρηση έχει επεκταθεί στην αγορά της χονδρικής σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται και στη λιανική μέσω της ομώνυμης ιστοσελίδας (www.efidolcini.com). Οι εξαγωγές αφορούν στη Βρετανία και Ισπανία.

Αυτή τη στιγμή η επιχείρηση είναι στη διαδικασία μετεγκατάστασης σε έναν νέο χώρο, ενώ εξετάζεται και η λειτουργία του σαν το πρώτο κατάστημα αποκλειστικής λιανικής πώλησης της φίρμας. Η Έφη αναφέρει ότι στα άμεσα σχέδια είναι η εγκαινίαση του νέου χώρου και η επέκταση της επιχείρησης σε νέες αγορές του εξωτερικού αλλά και η διεύρυνση των συνεργαζομένων καταστημάτων στην Ελλάδα.

Μπορείτε να βρείτε τις τσάντες Efi Dolcini στα συνεργαζόμενα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και στην ιστοσελίδα www.efidolcini.com.  Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Δεκέμβρη οι τσάντες θα είναι διαθέσιμες σε ένα ιδιαίτερο Bazzar στο κτίριο –Ίσμος στο Γκάζι, μαζί με τις δημιουργίες άλλων 20 Ελλήνων σχεδιαστών.

Πηγή: Ποια είναι η Ελληνίδα που σχεδιάζει και εξάγει τσάντες στο εξωτερικό | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/75393/poia-einai-i-ellinida-poy-shediaze…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ