Αποκλειστικό: Πολύ ικανοποιημένα έμειναν από τον Γ. Μηλιό τα στελέχη 19 διεθνών επενδυτικών τραπεζών στο χθεσινό δείπνο του Λονδίνου

Στα δύο χωρίστηκε το δίδυμο Γιώργου Σταθάκη - Γιάννη Μηλιού εκπροσωπώντας το ΣΥΡΙΖΑ για επαφές υψηλού επιπέδου στο Λονδίνο με στόχο να καθησυχάσουν τις αγορές εφόσον το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έρθει στην εξουσία.

Έτσι ο μεν Γ. Σταθάκης συμμετείχε σε δείπνο με τους κορυφαίους επενδυτές από τα σημαντικότερα Funds που έχουν έδρα την Βρετανική Πρωτεύουσα.

Ο Γ. Μηλιός την Δευτέρα το βράδυ μετέβη στο εμβληματικό Institute οf Directors (από εκεί οι φωτό) για δείπνο με τους Έλληνες, διευθυντικά στελέχοι των σημαντικότερων διεθνών επενδυτικών τραπεζών όπως η Goldman Sachs, η Deutche Bank, η Νomura και η Citi...

O διακεκριμένος διεθνής νομικός σύμβουλος μεγάλων επενδυτικών Funds και πρώην Γ.Γ αποκρατικοποιήσεων, Δημήτρης Παρασκευάς, έλαβε μέρος επίσης σε αυτό το δέιπνο εκπροσωπώντας τους πελάτες του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Eirinika.gr οι 19 τραπεζίτες έθεσαν 4 βασικούς άξονες ενδιαφέροντος στο επίσημο δείπνο που είχαν με τον καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Όπως ελέχθη χαρακτηριστικά από κάποιους εκ των συμμετοχόντων οι Έλληνες τραπεζίτες... βομβάρδισαν με ερωτήσεις σχετικά με το δημόσιο χρέος και τους φόβους τους να μην καταρρεύσει η χώρα την επόμενη που θα αναλάβει την διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

''Άριστα πήρε στην πρώτη του επίσημη επαφή'', δήλωσε χαρακτηριστικά ένας τραπεζίτης που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του ο Γ. Μηλιός με την έννοια ότι ''ενώ περιμέναμε ακραίες τοποθετήσεις, μιλούσαμε με έναν άνθρωπο εχέφρωνα που ξέρει τι του γίνεται''!

Στην ερώτηση για τον αν θα φορολογήσει την Ναυτιλία, η απάντηση ήταν '' Όχι για το Σύνταγμα δεν το επιτρέπει''...

Δύο λόγια για το Institute of Directors

Ιδρύθηκε το 1903 και αριθμεί σήμερα 40.000 μέλη. Εκεί λαμβάνουν χώρα οι σημαντικότερες εκδηλώσεις πολιτικές ή μεγάλων επαγγελματικών οργανώσεων. Απόψε γίνεται το ετήσιο δείπνο του IoD με κύριο ομιλητή τον William Hague, πρώην αρχηγό των Συντηρητικών στην Αγγλία.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ