Τα επιλέξαμε και σας τα παρουσιάζουμε: Τα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα ταξίδια για όλη την οικογένεια!

Από τα κουβανέζικα τοπία και τις άγνωστες στους πολλούς δολομιτικές ομορφιές μέχρι την καρποσταλικά χριστουγεννιάτικη Πράγα και τις ευρωπαϊκές μητροπόλεις που φοράνε αυτές τις ημέρες τα πιο φανταχτερά γιορτινά τους, επιλέγουμε ιδιαίτερα ταξίδια από τα εορταστικά προγράμματα μερικών εκ των καλύτερων ταξιδιωτικών γραφείων κι ετοιμαζόμαστε για…

Γιορτινή Benelux

Ένα γεμάτο 5ήμερο ή 6ήμερο στις ομορφότερες γειτονιές της Βελγιολλανδίας προτείνει, εκτός από τα κλασικά ταξίδια σε Λονδίνο και άλλες μητροπόλεις, για τις φετινές γιορτές το ταξιδιωτικό γραφείο Manessis, το οποίο ξεκινά με βόλτες στις Βρυξέλλες και τις κοντινές Γάνδη και Μπριζ και συνεχίζεται στον ιστορικό χώρο της περίφημης μάχης του Βατερλό, τις άκρως γραφικές Ναμίρ και Ντινάντ καθώς και το Λουξεμβούργο. Πατώντας πια επί ολλανδικού εδάφους, το ανερχόμενο Ρότερνταμ θα ενθουσιάσει τους καλλιτεχνόφιλους και τους λάτρεις των νέων φουτουριστικών κτιρίων λίγο προτού κατευθυνθείτε προς το Ντελφτ, τη Χάγη και το Άμστερνταμ όπου προβλέπεται διανυκτέρευση. Το 6ήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει επιπλέον κρουαζιέρα στα κανάλια του Άμστερνταμ κι επίσκεψη σε κοντινά ψαροχώρια. ( 2103290100, από € 645 )

Κουβανέζικο πανόραμα

Ο γύρος της Κούβας είναι ένα από τα «σινιέ» προγράμματα του ταξιδιωτικού γραφείου Versus Travel, το οποίο εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες παροχές κι εμπειρίες: ρούμι, πούρα, αυτοκίνητα του ’50, μουσική και χορός είναι μόνο μερικά από αυτά­ που θα απολαύσετε μαζί με τη διαμονή­ στο μοναδικό «Melia Cohiba» 5* στην καρδιά της Αβάνας. Κατά τη διάρκεια του συναρπαστικού 9ήμερου ταξιδιού, θα επισκεφθείτε τοποθεσίες όπως η κοιλάδα του Βινιάλες, ένα από τα ομορφότερα σημεία της Κούβας, με ιδιαίτερους γεωλογικούς σχηματισμούς και τρομερή βλάστηση, το Γκουαμά για μίνι κρουαζιέρα στη Λίμνη των Θησαυρών, το προστατευόμενο από την UNESCO Τρινιδάδ και το κοσμοπολίτικο θέρετρο του Βορρά Βαραδέρο, ενώ οι Έλληνες αρχηγοί της αποστολής θα σας αποκαλύψουν όλα τα μικρά μυστικά που ξεκλειδώνουν τις αυθεντικές ομορφιές της Κούβας. ( 2103232800, από € 1.279 )

Ατμοσφαιρική Κωνσταντινούπολη

Στο σταυροδρόμι της Δύσης με την Ανατολή, με μοναδικά αρχιτεκτονήματα, εκπληκτικά παλάτια και τζαμιά αλλά και νέες τάσεις που εξάγονται σε παγκόσμιο επίπεδο, η πάντα ζωντανή Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στο επίκεντρο του 4ήμερου ταξιδιού που οργανώνει όλο το χρόνο –με επιπλέον αναχωρήσεις στις 23, 24, 30/12 και 2, 3/1– το ταξιδιωτικό γραφείο Cosmorama. Οι καθιερωμένες ξεναγήσεις στην Αγία Σοφία, στο Τοπ Καπί, στον ιστορικό Ιππόδρομο όπου έλαβε μέρος η Στάση του Νίκα και στο Μπλε Τζαμί, μαζί με το απαραίτητο πέρασμα από το Καπαλί Τσαρσί, γίνονται η ιδανική αφετηρία για τις δικές σας βόλτες στην Πόλη, οι οποίες ξεκινούν παραδοσιακά από την Πλατεία Ταξίμ και τον πεζόδρομο της Ιστικλάλ. ( 2103642707, από € 295 ) 

Τιρολέζικο παραμύθι

Αν θέλετε να ζήσετε το αλπικό όνειρο σε τιμές χαμηλότερες από τις συνθησιμένες­, γιατί δεν κοιτάζετε προς Αυστρία μεριά; Γραφικές χριστουγεννιάτικες αγορές, συναυλίες και πρωτοχρονιάτικα σόου πυροτεχνημάτων, φεστιβάλ γαστρονομίας και ζεστό κρασί πρωταγωνιστούν στο apres ski lifestyle, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας εξαιρετικές πίστες θα κρατούν απασχολημένους τους σκιέρ κάθε επιπέδου. Το εξειδικευμένο στις σκι διακοπές Euroski Club έχει ετοιμάσει ειδικά 7ήμερα πακέτα σε ένα ευρύ φάσμα προορισμών, από το Zell am See και το Bad Gastein γύρω από το Σάλτσμπουργκ μέχρι το St. Anton και το kitzbuhel για σλάλομ στην καρδιά του Τιρόλο, ενώ δεν λείπουν οι προτάσεις για χιονο-γιορτές σε Ελβετία, Ιταλία, Γαλλία ή ακόμα και στις ΗΠΑ και στον Καναδά. ( 2106777779 ) 

Χριστούγεννα αλά castellan 

Γνωριμία με τη Μαδρίτη προτείνει για τις φετινές γιορτές το ταξιδιωτικό γραφείο Air Exelixi Travel με ένα 5ήμερο ταξίδι στην ισπανική πρωτεύουσα, το οποίο πέρα από οργανωμένες ξεναγήσεις στα εμβληματικά της σημεία ( όπως η σημαντική Πινακοθήκη Πράδο και η μποέμ συνοικία Barrio de las Letras ) σας δίνει αρκετό χρόνο για βόλτες στους δικούς σας ρυθμούς. Περιλαμβάνει επίσης εκδρομή στη μεσαιωνική πόλη του Τολέδο και σε προαιρετική βάση ακόμη μία στη Σεγκόβια, παλιά πρωτεύουσα της Καστίλης και πόλη της βασίλισσας Ισαμπέλ. Αν έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας, υπάρχει κι ένα 8ήμερο ταξίδι, το οποίο συνδυάζει τη Μαδρίτη με την ατμοσφαιρική Ανδαλουσία, ξεκινώντας από την Κόρδοβα με το τζαμί Μεσκίτα και συνεχίζοντας προς τη Σεβίλη με τα επιβλητικά ανάκτορα Αλκάθαρ και τη Γρανάδα με το μοναδικό παλάτι της Αλάμπρα. ( 2109601593, από € 485 για το 5ήμερο και από € 725 για το 8ήμερο ) 

Μαγευτικές Δολομιτικές Άλπεις 

Ένα ξεχωριστό 9ήμερο οδικό ταξίδι­ έχει ετοιμάσει το ταξιδιωτικό γραφείο Eurorama Travel στους βαμμένους στα χρώματα του δειλινού Δολομίτες. Με αρχική βάση το Τρέντο, θα περιηγηθείτε την ευρύτερη περιοχή του Τρεντίνο και της Εμίλια Ρομάνα, ενώ από το Μπολτσάνο θα επισκεφθείτε το Μπρεσανόνε, μιαν ανάσα από την Αυστρία, το αγαπημένο ορεινό θέρετρο της πριγκίπισσας Σίσι Μεράνο, την πανέμορφη Λίμνη Μιζουρίνα, το διάσημο Κορτίνα ντ’Αμπέτσο καθώς και το άγνωστο στους πολλούς, αλλά απόλυτα παραμυθένιο Ορτισέι, φτάνοντας μέχρι την Μπολόνια, την πανέμορφη μεσαιωνική πανεπιστημιούπολη με το άγαλμα του Ποσειδώνα, η τρίαινα του οποίου απεικονίζεται­ στο σήμα της Maserati. Η διαμονή­ γίνεται σε κεντρικά ξενοδοχεία 4*, μεταξύ των οποίων το «Park Hotel Luna» στο Μπολτσάνο, όπου θα προσφερθεί το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, το οποίο περιλαμβάνεται στην τιμή. ( 2114030784. Στις 21/12, από € 785 με ημιδιατροφή για περίπου 30 συμμετέχοντες ). 

Στολιασμένο το Λονδίνο είναι στα καλύτερά του

Το μνημείο του Αλβέρτου και το Ρόγιαλ Άλμπερτ Χολ, το φημισμένο Χάιντ Παρκ με τα ανάκτορα του Κένσινγκτον, η Μαρμπλ Αρτς, η Πλατεία Τραφάλγκαρ, το Μπιγκ Μπεν και τόσα άλλα τοπόσημα του Λονδίνου περιλαμβάνονται στην πανοραμική ξενάγηση της πόλης με την οποία ξεκινά το 5ήμερο ταξίδι του ταξιδιωτικού γραφείου Triaena Travel στη διαχρονικά αγαπημένη βρετανική μητρόπολη. Η συνέχεια γράφεται είτε με άφθονο ελεύθερο χρόνο για βόλτες στο δικό σας τέμπο ( οι ταξιδιώτες των Χριστουγέννων μην ξεχνάτε ότι οι πιο τρελές εκπτώσεις του χρόνου στο Λονδίνο ξεκινούν στις 26/12 με ουρές έξω από τα καταστήματα ) είτε με ενδια­φέρουσες προαιρετικές εκδρομές ( Οξφόρδη - Στράτφορντ απόν Έιβον και Μπαθ - Στόουνχεντζ ), ενώ την τελευταία ημέρα το πρόγραμμα έχει εκδρομή στο Γουίντσορ. ( 2107499300, από € 540 )

Κλασική Πράγα

Μια πόλη βγαλμένη από χριστουγεννιάτικο σκηνικό, η Πράγα είναι από τις πρώτες επιλογές που μας έρχεται στο μυαλό τέτοιες ημέρες και το 5ήμερο ταξίδι του ταξιδιωτικού γραφείου Nikaia Travel είναι ταμάμ για τους επισκέπτες της πρώτης φοράς, καθώς βουτά απευθείας στα βαθιά με μια γεμάτη ξενάγηση στην Παλιά Πόλη και συνεχίζει με μια ημερήσια εκδρομή στη διάσημη λουτρόπολη Κάρλοβι Βάρι αλλά και μια κρουαζιέρα στον ποταμό Βολτάβα μετά γεύματος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά τρία γεύματα, ενώ προαιρετικά υπάρχει δυνατότητα για ολοήμερη εκδρομή στο Τσέσκι Κρουμλόβ, που θεωρείται από πολλούς η δεύτερη ωραιότερη πόλη της Τσεχίας μετά την Πράγα. Τη βόλτα στον κεντρικό της δρόμο, δίπλα στον ποταμό Τέπλα, έχουν απολαύσει μεταξύ άλλων ο Γκαίτε, ο Μπετόβεν και ο Μπαχ. ( 2104250072, από € 485 ) 

Γιορτές εν πλω

Τι θα λέγατε για γιορτές στο πολυτελές «Norwegian Jade», που σαλπάρει από τη Ρώμη στις 23/12 για μια ξεχωριστή 12ήμερη κρουαζιέρα κατά την οποία θα πιάσει λιμάνι σε ( κρατηθείτε! ) Λιβόρνο, Μόντε Κάρλο, Τουλόν, Βαρκελώνη, Βαλένθια, Παλέρμο και Νάπολη! Καθώς τα λιμάνια –και οι μοναδικές εικόνες κι εμπειρίες– θα διαδέχονται το ένα το άλλο, όσο βρίσκεστε εν πλω θα απολαμβάνετε στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας, με ζωντανό πρόγραμμα, spa, εμπορικά καταστήματα και πολλά εστιατόρια. Αν προτιμάτε να ταξιδέψετε τις ημέρες των Φώτων, υπάρχει ακόμη μία αναχώρηση στις 3/1. ( Orange Cruises, 2103259900. Στις 23/12 από € 1.029 και στις 3/1 από € 750, με πλήρη διατροφή ). 

Smart all inclusive στην Ελλάδα

Για όσους θέλουν να περάσουν αυτές τις ημέρες σε ποιοτικά ελληνικά ξενοδοχεία με all inclusive παροχές για πλήρη έλεγχο του budget, οι προτάσεις του ταξιδιω­τικού γραφείου Manessis έρχονται ταμάμ. Σε κάθε περίπτωση περιλαμβάνονται τα γεύματα αλλά και τα ρεβεγιόν κι εσείς χρειάζεται απλώς να επιλέξετε αν επιθυμείτε να γιορτάσετε στο «Epirus Palace» στα Γιάννενα, όπου τα παιδιά θα απασχοληθούν στο kids club, στο «Αmalia Hotel» στα Μετέωρα, το οποίο διαθέτει επίσης παιδότοπο, στο «Amalia» του Ναυπλίου που θα έχει και χριστουγεννιάτικο χωριό, ή στο «Plaza Resort» στην Ανάβυσσο, για ρεβεγιόν με τις επιτυχίες του Πασχάλη, χωρίς να λείπουν οι προτάσεις για πολύ αξιόλογα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης. ( 2103290100, από € 136 )

Πηγή: athensvoice

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ