Πρωτοφανής διαμαρτυρία: Φοιτητές γέμισαν με σκουπίδια την Πρυτανεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις άθλιες συνθήκες καθαριότητας (φωτό)

Απίστευτες εικόνες: φοιτητές από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών εισέβαλαν σήμερα στην Πρυτανεία, αδειάζοντας δύο σακούλες με σκουπίδια πάνω στο γραφείο του αντιπρύτανη, κ. Αντώνη Καλοκαιρινού.

Η κίνηση των φοιτητών είναι πρωτοφανής, αφού θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση, από πλευράς καθαριότητας, που επικρατεί στους χώρους του ιδρύματος αλλά και για τις τελευταίες ενέργειες του πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη και την άρνησή του να συναντηθεί με τους φοιτητικούς συλλόγους, επέλεξαν να γεμίσουν το γραφείο του αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ, Αντώνη Καλοκαιρινού, με... σκουπίδια! 

Η ομάδα των περίπου 30 φοιτητών εισήλθε στο γραφείο του αντιπρύτανη, όπου και εκπρόσωπός τους έλαβε το λόγο, για να καταφερθεί εναντίον των πρυτανικών αρχών και ιδιαίτερα του πρύτανη, Θεόδωρου Φορτσάκη.

Σε σχετικό βίντεο, ο φοιτητής εμφανίζεται να εκθέτει τις απόψεις του επί περίπου πέντε λεπτά για τα θέματα της καθαριότητας, της φύλαξης του ιδρύματος, της παρουσίας της αστυνομίας, των διαγραφών των λιμναζόντων φοιτητών, αλλά και της πρότασης για ηλεκτρονική ψηφοφορία και στο τέλος να αδειάζει μια σακούλα με σκουπίδια πάνω στο γραφείο του αντιπρύτανη, ενώ σε ανάλογη ενέργεια προέβη και μια συνάδελφός του.

«Αυτό είναι το ελληνικό πανεπιστήμιο» ακούγεται να λέει ο φοιτητής, ενώ οι συνάδελφοί του φώναξαν μερικά συνθήματα, για να αποχωρήσουν στη συνέχεια. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο αυτό «επεισόδιο» στην κόντρα των φοιτητών με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά συγκρούσεων, το τελευταίο διάστημα, που κορυφώθηκαν, όταν ο κ. Φορτσάκης προανήγγειλε την ανάθεση της φύλαξης του Ιδρύματος σε ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι.

Επίσης, το πρόβλημα της καθαριότητας τους χώρους ευθύνης του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι γνωστό και είχε αναδειχθεί μετ' επιτάσεως πρόσφατα, όταν πέντε τόνοι σκουπιδιών είχαν συσσωρευθεί στους χώρους της Φιλοσοφικής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ