Μπάκο Αρμπέρ - Αυτός είναι ο ''ικανός να σκοτώσει για πλάκα'' Αλβανός που σκόρπισε θάνατο στον Πειραιά! (Φωτό - βίντεο)

Στη δημοσιότητα έδωσε το όνομα του δράστη του Μικρολίμανου η αστυνομία, αργά το απόγευμα. Το όνομα του είναι Μπάκο Αρμπέρ και γεννήθηκε το 1983, στην Αλβανία.

Αρχικά διέρρευσε το όνομα Γκλοντιάν Αρμπέν, γιατί αυτό τους είχε δώσει ο Αλβανός σε παλιότερη σύλληψή του (εμφανίζεται με διπλή ονομασία) και έτσι τον φώναζαν όσοι τον γνώριζαν (χρησιμοποιούσε δύο ονόματα). Ο Αλβανός άνδρας με το καλάσνικοφ φέρεται να έχει σχέσεις με άτομα από κυκλώματα της νύχτας, κάποια εκ των οποίων βρίσκονται στη φυλακή, αναφέρει η huffingtonpost.gr

Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που έχουν μελετήσει λεπτό προς λεπτό τα βίντεο από τη στιγμή της προχθεσινής επίθεσης αλλά και από τα λεπτά που προηγήθηκαν από αυτή αναφέρουν: «Διασκέδαζε με μία παρέα στο μπαρ και συγκεκριμένα με δύο κοπέλες. Ξαφνικά άρχισε να διαπληκτίζεται με τις γυναίκες. Βγήκε εκτός εαυτού. Στον καβγά λίγο μετά μπήκαν και υπάλληλοι του καταστήματος. Έφυγε εξοργισμένος πετώντας ένα χαρτονόμισμα για να πληρώσει. Επέστρεψε με το καλάσνικοφ. Μπήκε μέσα και γάζωσε τους πάντες χωρίς οίκτο. Μία από τις τραυματίες είναι η κοπέλα με την οποία μάλωσε. Είμαστε σίγουροι ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ. Ξέρουμε από το παρελθόν του ότι έχει ψυχικές διαταραχές και ότι κάνει χρήση παραισθησιογόνων ουσιών».

Την ίδια ώρα, σε ετοιμότητα βρίσκονται ομάδες των ΕΚΑΜ για να επέμβουν σε περίπτωση που βρεθεί το κρησφύγετό του. Και αυτό γιατί ο δράστης περιγράφεται ως επικίνδυνος και ως βαριά οπλισμένος. "Δεν αποκλείεται να είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Αυτό σε συνδυασμό με τον αψυχολόγητο χαρακτήρα του μας φοβίζει", εξηγεί αστυνομική πηγή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει έφοδοι σε διαμερίσματα της Αττικής για τον εντοπισμό του, χωρίς αποτέλεσμα.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται μία κοπέλα που εξακολουθεί να νοσηλεύεται με τραύμα από σφαίρα σε κρίσιμη κατάσταση στο Αττικό Νοσοκομείο. Αρκετοί από τους υπόλοιπους δέκα τραυματίες έχουν δώσει κατάθεση στην Αστυνομία περιγράφοντας τις σκηνές σοκ. 

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται μία κοπέλα που εξακολουθεί να νοσηλεύεται με τραύμα από σφαίρα σε κρίσιμη κατάσταση στο Αττικό Νοσοκομείο. Αρκετοί από τους υπόλοιπους δέκα τραυματίες έχουν δώσει κατάθεση στην Αστυνομία περιγράφοντας τις σκηνές σοκ.

Το κλιμάκιο της Ασφάλειας που έχει αναλάβει τις έρευνες αναζητά τους θαμώνες του μπαρ «Έτσι Απλά» που μιλούσαν με τον Αλβανό κακοποιό πριν αυτός βγει από το κατάστημα και επιστρέψει σε κατάσταση πανικού κρατώντας το καλάσνικοφ. Πρόκειται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, με άτομα που γνώριζαν τον δράστη εδώ και καιρό και έχουν εικόνα για το ποινικό παρελθόν του και τις τυχόν σχέσεις του με εκδιδόμενες γυναίκες.

Σχεδόν σίγουρο θεωρούν άνδρες από την Ασφάλεια ότι ο δράστης είναι ο ίδιος με αυτόν που γάζωσε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες άλλο νυχτερινό μαγαζί στην περιοχή στου Μεταξουργείου με θύμα έναν 44χρονο υπάλληλο του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος. «Το υλικό που έχουμε συλλέξει και από τις δύο επιθέσεις μας δείχνει τον ίδιο άνδρα. Μένει αυτό να ταυτοποιηθεί εργαστηριακά για να το πούμε και επίσημα», αναφέρει αστυνομική πηγή.

Στην Αττική οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός στήνοντας μπλόκα για τον εντοπισμό του σε κομβικά σημεία.
Στο κάδρο των ερευνών έχουν μπει, επίσης, δύο απότακτοι αστυνομικοί, οι οποίοι φέρονται να διαχειρίζονται το μαγαζί που έγινε στόχος. Έχει ανοίξει ο φάκελος για το παρελθόν τους, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι καταθέσεις τους. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ