Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2014: κλείστε θέση στις πιο γευστικές εκδηλώσεις τώρα!

Μαθήματα με αγαπημένους σεφ, παρεΐστικες μαγειρι­κές και πρωτότυπες γευσιγνωσίες, οι παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι πολύ δημοφιλείς, γι’ αυτό κλείστε εγκαίρως θέση.

«Και γιορτή και bio» από τον Λευτέρη Λαζάρου

Η «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» επανέρχεται φέτος στo Helexpo Maroussi στις 5, 6 και 7/12, και φέρνει μαζί της ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, οι οποίες την κάνουν 100% γαστρονομικό φεστιβάλ. Θα τις βρείτε όλες αναρτημένες στο www.elladagiortigefseis.gr, για να κάνετε εγκαίρως τις επιλογές σας και να εξασφαλίσετε θέση. Στα Μαθήματα­ Μαγειρικής 10 σεφ εστιάζoυν σε μια κεντρική ιδέα που υλοποιείται με πρωτότυπες συνταγές: «Παραδοσιακά Θεσσαλονίκης Χριστούγεννα­» από τον Αστ. Κουστούδη, γλυκές και αλμυρές «Σούπες της Γιορτής» από τον Γ. Λουκάκο, ενώ οι Χρ. Πέσκιας και Χρ. Μανουσόπουλος μας φτιά­χνουν το «Πιο εύκολο και νόστιμο ψωμί του κόσμου!» και ο Ν. Πουλιάσης («Κουκούμαβλος», Σαντορίνη ) ετοιμάζει «Μπαρόκ Χριστούγεννα». 

Το «Μυστικό για να κάνεις γκουρμέ τη γαλοπούλα» μας εκμυστηρεύεται ο Κ. Τσίγκας και ο Δ. Σκαρμούτσος θυμάται συνταγές της «Παλιάς γιορτινής Ελλάδας». Τα «Πτερωτά της γιορτής» αρέσουν στον Ολ. Καμπανά, η οικολογία υλοποιείται από τον Έκ. Μποτρίνι («Γιορ­τάζουμε και δεν πετάμε τίποτα!» ) και τον Λ. Λαζάρου («Και γιορτή και bio» ), ενώ ο Δ. Αλέρτας­ μας μαθαίνει τα «Μυστικά των macarons».

Στον «Μαέστρο της Παράδοσης», πάλι, η θεματολογία είναι πιο «χουχουλιάρικη». «Στα εξωτικά κρέατα­ της Ελλάδας: προβατίνα, ζυγούρι, τράγος!» μας ξεναγεί ο μετρ Γ. Τσιλιγκίρης («Τηλέμαχος» ), ο Γ. Γαλής­ (Cookery Club ) μας δείχνει πώς να «Διορθώσουμε τα πιο συχνά λάθη στη ζαχαροπλαστική», ενώ οι σεφ Γ. Βενιέρης («Oozora» ), Αντ. Ζάρπα («Θαλασσάκι», Τήνος ), Μπεν Προβής («Petassos Beach Resort», Μύκονος ) επιδίδονται σε «Πρωτότυπα­ μαγειρέματα με κοπανιστή», η Έφη Για­λούση («Pavlova - Ό,τι καλύτερο­» ) κεντάει με την «Πάβλοβα να παίζει… με δίπλες και κουραμπιέδες­» και η Ντ. Νικολάου μας τα λέει­ «Όλα για το κάστανο».
 
Την off Broadway ιδιαιτερότητα των «Πρωτότυπων γκουρμέ ξιδιών με φρούτα και βότανα» μας δείχνουν η Ελ. Ψυχούλη και Αμ. Μπίρτσα («Αμαλί κεράσματα», Χαλκίδα ). ο Δ. Σκαρμούτσος επιμένει στην «Ανωτερότητα του αρχαιοελληνικού μαύρου χοίρου», το streetfood της Αγίας Ειρήνης έρχεται στο φεστιβάλ, με τους μετρ του «Feyrouz» να μας πηγαίνουν «Από το pide στο πεϊνιρλί», η Εβ. Παπαχαραλάμπους μας μετατρέπει σε μάγους «Δώρα φέροντας… μέσω ασυνήθιστων κατασκευών με μπισκότα» και ο pastry chef Δ. Χρονόπουλος μας βάζει σε πειρασμό με το «Όλα σοκολάτα». 

Στα Εργαστήρια Γεύσης, τώρα, ξεκινάμε με δύο κάθετες γευσιγνωσίες­ που δεν χάνονται, στα Τέχνη Αλυπίας Ερυθρό (Δράμα ) και Κτήμα Κατσαρού (Κρανιά Ολύμπου ). Το «Μην πίνεις κρασί στο λάθος ποτήρι» θα σας λύσει όλες τις απορίες, η γευσιγνωσία της κοπανιστής θα σας συναρπάσει και οι «Ασκοί (κρασιά ) περιωπής» θα σας εκπλήξουν. Άκρως εορταστικά το «Ποιο τυρί με ποιο μέλι και μαρμελάδα», τα «Γλυκά κρασιά της Ελλάδας και οι αρμονίες τους» και τα «Μυστικά της τρούφας». Οι «Μπίρες της ελληνικής μικροζυθοποιίας» αγαπημένες, η ελληνική «Dream team των ντελικατέσεν» ιντριγκαδόρικη. Τα παρουσιάζουν οι Κ. Λαζαράκης, Ηλ. Μαμαλάκης, Έκ. Μποτρίνι, Γ. Λούκας, Δ. Ρουσουνέλος, Αρ. Τσακίρης, Θ. Τσιχλάκη, Δ. Αντωνόπουλος και Χρ. Σιώμος. 

Κρατήστε θέση στα www.viva.gr , 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload Stores καθώς και στα www.elladagiortigefseis.gr και 2107450257.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ