Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

3 δημοσκοπήσεις φέρνουν νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ σταθερά δεύτερη, το Ποτάμι κερδίζει την Χ.Α & Κ.Κ.Ε επανάκαμπτει!

Προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τρεις νέες δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευθούν το Σάββατο. Ειδικότερα η πρώτη δημοσκόπηση είναι της Metron Analysis και θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα "Παραπολιτικά"

Σε αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 4,7% έναντι της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου και συγκεκριμένα:

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,3% και η Ν.Δ. 18,6%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 5,9% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,7%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,8%, οι Οικολόγοι με 1,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΛΑ.Ο.Σ. από 1,3%. Άλλο κόμμα 4,4%, «Άκυρο ή Λευκό» 4,8%, «Αποχή» 7,7%, «Αναποφάσιστοι» 13,7%. Δεν απάντησε το 3% του δείγματος.

Στο ερώτημα «μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ποιος νομίζετε ότι είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;», 34% των ερωτηθέντων επιλέγει τον Αντώνη Σαμαρά και 18% τον Αλέξη Τσίπρα. Από 2% συγκεντρώνουν οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος, Κουβέλης και Σταύρος Θεοδωράκης. Από 1% συγκεντρώνουν οι Πάνος Καμμένος και Νίκος Μιχαλολιάκος. Άλλος 2%, Κανένας 35%, ενώ 3% δεν απάντησε στο ερώτημα.

Σε ότι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 51% των πολιτών προτιμά να εκλεγεί από την παρούσα Bουλή, ενώ το 44% θέλει να προηγηθούν πρόωρες εκλογές.

Η δεύτερη δημοσκόπηση είναι της Public Issue και διενεργήθηκε για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με την Public Issue, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 11,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ στην «εκτίμηση εκλογικής επιρροής».

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 38,5% (35,5% τον Οκτώβριο στην έρευνα της ίδιας εταιρείας) και η ΝΔ 27% (27%). Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 8,5% (10,5%) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,5% (6,5%), η Χρυσή Αυγή με 6% (6%), το ΠΑΣΟΚ με 5% (6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% (3%) και η ΔΗΜΑΡ με 1% (1%). Τα «λοιπά» κόμματα συγκεντρώνουν το 4,5% (4,5%).

Στο ερώτημα «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 42% του δείγματος και τον Αλέξη Τσίπρα το 29%, ενώ το 30% λέει «κανένας από τους δύο».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σύμφωνα με την δημοσκόπηση το 74% των ερωτηθέντων εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα μας, έναντι του 17% που δηλώνει ικανοποιημένο. Εξάλλου, οι ψηφοφόροι δηλώνουν σε ποσοστό 77% ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει, έναντι μόλις 22% που πιστεύουν το αντίθετο, ενώ το 1% δεν εκφράζει γνώμη.

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 4,3% στην τρίτη δημοσκόπηση

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ - με 4,3% στην πρόθεση ψήφου και 5,5% στην εκτίμηση ψήφου - δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας MRB που θα δημοσιεύσει αύριο, Σάββατο 22 Νοεμβρίου, η εφημερίδα «Αγορά».

Στο ερώτημα «αν είχαμε βουλευτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή τι θα ψηφίζατε;», το 23,9% των ερωτηθέντων απαντάει ΣΥΡΙΖΑ και το 19,6% ΝΔ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 7,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 4,9%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,1%, η ΔΗΜΑΡ με 1,1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επίσης με 1,1%. 'Αλλο Κόμμα επέλεξε το 7,8% των ερωτηθέντων, ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 22% του δείγματος.

Στην εκτίμηση ψήφου (με επαναποσοστοποιήση επί της διευκρινισμένης ψήφου) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,6% και η ΝΔ 25,1%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 9,6%, το ΚΚΕ με 6,4%, η Χρυσή Αυγή με 6,3%, το ΠΑΣΟΚ με 5,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%, η ΔΗΜΑΡ με 1,4% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επίσης με 1,4%. Το «'Αλλο Κόμμα» συγκεντρώνει 10,1% ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 22% του δείγματος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ