Σκάνδαλο με Ελληνίδα απατεώνισσα που συνελήφθη στο Μαϊάμι για υπεξαίρεση 1,7 εκ. δολαρίων!

Η Δώρα Αργυροπούλου, 59 ετών, με καταγωγή από την Αθήνα, συνελήφθη την Τετάρτη στο Μαϊάμι από αστυνομικούς του Τμήματος του Σεντ Λούις, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα το οποίο κατάφερε με απάτη να αποσπάσει από τις τράπεζες κεφάλαια ύψους 1,7 εκατ. δολαρίων.

Η 59χρονη Ελληνίδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας την Πέμπτη, φέρεται να είχε ενεργό ρόλο σε επιχειρήσεις-φαντάσματα που διατηρούσαν τραπεζικούς λογαριασμούς-φαντάσματα.

Σύμφωνα με την αμερικανική τοπική εφημερίδα «St. Louis Post», η Αργυροπούλου αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες για τραπεζική απάτη, μία κατηγορία για οικονομική απάτη και μία κατηγορία για συνωμοσία για εκτέλεση απάτης.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η 59χρονη μαζί με τους συνεργούς της, οι οποίοι αναζητούνται, καταχωρούσαν ονόματα επιχειρήσεων και στη συνέχεια άνοιγε τραπεζικούς λογαριασμούς με τηις εν λόγω επωνυμίες. Στη συνέχεια, είχε σκοπό να επιστρέψει στην Ελλάδα και να κάνει χρήση χρεωστικών καρτών που θα ήταν συνδεδεμένες με αυτούς τους λογαριασμούς, αξιοποιώντας τραπεζικές διαδικασίες που επιτρέπουν «μαζικές υπεραναλήψεις». Το κεφάλαιο που σκόπευε να αντλήσει από συνολικά 10 τράπεζες αντιστοιχούσε σε 1,7 εκατ. δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ