Μια κλασική αλλά πεντανόστιμη συνταγή για Osso Bucco μας έχει για σήμερα ο Δημήτρης Σκαρμούτσος! Θα σας ξετρελάνει!

Ευχαριστούμε το cookbox.gr  και τον Δημήτρη Σκαρμούτσο για την παραχώρηση της συνταγής.

ΥΛΙΚΑ
4 κότσια μοσχαρίσια γύρω στα 400 - 500 γρ. η κάθε μία
150 ml. ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
6 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
5 γρ. ζάχαρη ή στη μύτη 1 κ.γ.
150 ml λευκό κρασί
250 ml ζωμό κότας
1 αστεροειδής γλυκάνισος
1 φύλλο δάφνη
θυμάρι 5-6 κλωνάρια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (χωρίς τα πολύ χοντρά κοτσάνια)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Αλατίζουμε τις φέτες του κρέατος και τις σοτάρουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά από την κάθε μεριά έτσι ώστε να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Μεταφέρουμε το κρέας από την κατσαρόλα σ' ένα ταψί που ίσα να το χωράει.
Στην ίδια κατσαρόλα που σοτάραμε το κρέας ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 7 - 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρασί και το ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 - 2 λεπτά ακόμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 130° C.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ταψί πάνω από τις φέτες κρέατος. Τακτοποιούμε το δαφνόφυλλο, τα κλωνάρια θυμαριού και το γλυκάνισο ανάμεσα στις φέτες κρέατος.

Σκεπάζουμε το ταψί καλά με ένα αλουμινοχάρτο (πρέπει να είναι πολύ καλά σκεπασμένο) και το ψήνουμε στο φούρνο στους 130° C για 5 ώρες. Αν κατά τη διάρκεια του ψησιμάτος τα υγρά μέσα στο ταψί εξατμισθούν, προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Τα τελευταία 30 λεπτά ξεσκεπάζουμε το φαγητό μας, δυναμώνουμε λίγο το φούρνο και αφηνούμε τα υγρά να εξατμισθούν και το κοκκινιστό μας να μελώσει.

Το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε μέσα το μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά. 
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ