Λαμπερά Λατινο-Grammy με πολιτικό μήνυμα: Ενρίκε Ιγκλέσιας, Ρίκι Μάρτιν, Μαρκ Άντονι & νεα ουάου σύζυγος! (φωτό)

Περισσότερο πολιτική παρά καλλιτεχνική χρονιά είχε η φετινή απονομή των λατινοαμερικάνικων μουσικών βραβείων Grammys όπου μεγάλοι νικητές ήταν ο 46χρονος ισπανόφωνος τραγουδιστής Μαρκ Άντονι και ο μακαρίτης θρύλος της κλασσικής κιθάρας και βιρτουόζος του φλαμέγκο, Πάκο ντε Λουθία.

Marc Anthony Nominated 2014 Latin Grammys

Η τελετή των βραβείων συνέπεσε με την τηλεοπτική ομιλία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος εξήγγειλε το σχέδιο του για την μεταναστευτική πολιτική ένα ζήτημα που είναι εξόχως σημαντικό για τους ισπανόφωνους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το ακροατήριο χειροκρότησε το πολιτικό συμπέρασμα της ομιλίας του Μπαράκ Ομπάμα, με το οποίο θα μπορούσε να επιτραπεί σε περίπου 5 εκατομμύρια μετανάστες χωρίς χαρτιά να παραμείνουν και να εργαστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το χειροκρότημα "μοιράστηκε" και στον Ισπανό τραγουδιστή Ενρίκε Ιγκλέσιας ο οποίος την ίδια ώρα αποδεχόταν το βραβείο για το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς μέσω τηλεοπτικής σύνδεσης με το Παρίσι.

«Απόψε δεν είναι μόνο μια ιστορική βραδιά για όλους του Λατίνους καλλιτέχνες, αλλά και για όλους τους Λατίνους που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες,» είπε ο 39χρονος τραγουδιστής προσθέτοντας το δικό του σχόλιο στην πολιτική προέκταση της μουσικής βραδιάς στο Λας Βέγκας.

Στους μεγάλους νικητές της τελετής ήταν ο Μάρκ Άντονι που κέρδισε το πρώτο βραβείο για το καλύτερο "σάλσα" άλμπουμ της χρονιάς αλλά και ο μεγάλος απών της παγκόσμιας μουσικής σκηνής Πάκο ντε Λουθία που πέθανε από καρδιακή προσβολή το Φεβρουάριο σε ηλικία 66 ετών.

Carlos PenaVega

Alessandra Ambrosio

Chiquinquirá Delgado

Roselyn Sánchez

Στους νικητές της βραδιάς ήταν επίσης ο Πορτορικάνος τραγουδιστής Ρίκι Μάρτιν ο συμπατριώτης του Εδουάρδο Κάμπρα, ο τραγουδοποιός Αντρές Κάστρο και πολλοί άλλοι.

Mε αυτή την εμφάνιση του Ομπάμα είχε ανταγωνισμό στην Αμερικάνικη τηλεόραση τα Grammy... Ποιος κέρδισε; Αυτόνητο!

«Σήμερα, το σύστημα μετανάστευσης που διαθέτουμε είναι κατακερματισμένο και όλοι το γνωρίζουν αυτό», είπε ο Ομπάμα, ανακοινώνοντας τους όρους που θα ισχύουν και θα επιτρέψουν σε εκατομμύρια μεταναστών χωρίς τα απαραίτητα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα να αποφύγουν την απέλαση.

Ο Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε ένα «πιο δίκαιο και ισορροπημένο» σύστημα μετανάστευσης με μια σειρά μέτρων που προβλέπουν την προσωρινή νομιμοποίηση των περίπου πέντε εκατομμυρίων μη νόμιμων μεταναστών που ζουν υπό την απειλή της απέλασης.

Για περισσότερες φωτό - βίντεο πατήστε εδώ - dailymail.co.uk

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ