«Άδεια θα δοθεί άμεσα για ερωτική συνεύρεση των φυλακισμένων» δήλωσε ο Χ. Αθανασίου: Σε ποιους χώρους θα επιτρέπεται το σεξ;

Νέος σωφρονιστικός κώδικας θα επιτρέπει την ερωτική συνεύρεση κρατουμένων με συντρόφους τους

Ανατροπή στα μέχρι σήμερα δεδομένα φέρνει ο νέος σωφρονιστικός κώδικας ο οποίος θα κατατεθεί σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου να αποκαλύπτει στη Βουλή πως μεταξύ άλλων θα δίδεται η δυνατότητα της ερωτικής συνεύρεσης κρατουμένων των ελληνικών φυλακών με τις ή τους συντρόφους τους.
 
Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου επεσήμανε πως ανάλογο μέτρο αυτό εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε πολλές ευρωπαικές χώρες ωστόσο μεγάλο εμπόδιο στην εφαρμογή του μέτρου αποτελεί ο συνωστισμός κρατουμένων ο οποίος στις περισσότερες φυλακές καθιστά αδύνατη την εξεύρεση διαθέσιμων χώρων. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα στις ελληνικές φυλακές είναι έγκλειστοι πάνω από 11.000 κρατούμενοι όταν η συνολική χωρητικότητα δεν ξεπερνά τα 9.800 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα στον νέο σωφρονιστικό κώδικα θα υπάρχει πρόβλεψη ότι το μέτρο θα εφαρμόζεται μόνο στα σωφρονιστικά καταστήματα στα οποία θα υπάρχουν ειδικοί χώροι.
 
Όσον αφορά στο βραχιολάκι ο κ. Αθανασίου γνωστοποίησε ότι προχωρά άμεσα το πιλοτικό πρόγραμμα με τη χρήση του από 250 υποδίκους και καταδίκους. Το ημερήσιο κόστος θα αγγίζει τα 15 ευρώ (μαζί με ΦΠΑ) και θα καταβάλλεται από τον έγκλειστο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ