Γκρινιάζετε? Τον πιέζετε για παιδί? Τα 10 πιο συχνά λάθη των γυναικών σε μία σχέση!‏

Μπορεί η μέρα να επιβάλει το αντίθετο, αλλά εμείς σήμερα θα σας πούμε μία μεγάλη αλήθεια: Φταίνε κι οι γυναίκες. Φταίτε και εσείς αν ο σύντροφός σας απομακρύνεται κάθε μέρα όλο και πιο πολύ. Πώς; Όχι με έναν αλλά τουλάχιστον με 16 συμπεριφορές, τις οποίες ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσετε αν θέλετε να αποφύγετε τα χειρότερα.

Μπορεί η μέρα να επιβάλει το αντίθετο, αλλά εμείς σήμερα θα σας πούμε μία μεγάλη αλήθεια: Φταίνε κι οι γυναίκες. Φταίτε και εσείς αν ο σύντροφός σας απομακρύνεται κάθε μέρα όλο και πιο πολύ. Πώς; Όχι με έναν αλλά τουλάχιστον με 16 συμπεριφορές, τις οποίες ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσετε αν θέλετε να αποφύγετε τα χειρότερα.


Ζηλεύετε παθολογικά

Οι περισσότερες γυναίκες ζηλεύουν αλλά δεν θα βρείτε καμία που να το παραδέχεται. Όταν η ζήλεια βρίσκεται υπό τη μορφή «χαριτωμενιάς» – τύπου «σε γλυκοκοίταζε η σερβιτόρα», είναι ακίνδυνη και ευπρόσδεκτη. Όταν όμως γίνεται παθολογική αποτελεί ένα τα μεγαλύτερα προβλήματα σε μία σχέση και μπορεί πολύ ύπουλα αλλά και πολύ εύκολα να την καταστρέψει.

Σχέσεις που περιβάλλονται από ζήλεια σπάνια διαρκούν, καθώς αφενός αυτός που ζηλεύει αρχίζει να κατακλύζεται από ολοένα και πιο αρνητικές σκέψεις στο μυαλό του, φτάνοντας σε παράλογα συμπεράσματα με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να κουραστεί. Αφετέρου αυτός που τη λαμβάνει, είτε θα «κουραστεί» από τον παραλογισμό σας, είτε θα λάβει τα μηνύματα χαμηλής αυτοεκτίμησης που εκπέμπετε και θα σταματήσει να σας εκτιμά και ο ίδιος.

Η ζήλεια είναι συναίσθημα. Μάθετε να το τιθασεύετε, αναγνωρίζοντας πρώτα το πρόβλημα και στη συνέχεια, βρίσκοντας τις βαθύτερες αιτίες που σας οδηγούν σε ένα τέτοιο συναίσθημα. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση και η ανασφάλεια είναι οι πιο συνηθισμένοι υπαίτιοι.

Δεν τον αφήνετε να αναπνεύσει

Θα σας πω κάτι που ίσως σας σοκάρει: Η έκφραση «είναι το άλλο μου μισό» είναι μεταφορική. Στην πραγματικότητα ο σύντροφός σας ΔΕΝ αποτελεί μέρος του εαυτού σας και ως εκ τούτου ούτε εσείς του εαυτού του. Είναι όμορφο να περνάτε χρόνο μαζί και να κάνετε πράγματα μαζί αλλά δεν ξέρετε να παίζετε Pro Evolution, δεν σας αρέσει να βλέπετε ποδόσφαιρο πίνοντας μπύρες και δεν τα πάτε καλά στους διαγωνισμούς πορδής . Αλλά έστω κι αν σας άρεσαν όλα αυτά και έστω κι αν είναι πρόθυμος να τα «κόψει» για χάρη της σχέσης σας, είναι μια λάθος κίνηση που μακροπρόθεσμα θα σας γυρίσει «μπούμερανγκ».

Αν αφιερώνει πολύ χρόνο σε «εξωσυζυγικές» δραστηριότητες, τότε θα πρέπει να βρείτε ένα πρόγραμμα που ταιριάζει και στους δύο. Να έχετε όμως κατά νου ότι κάθε άνθρωπος χρειάζεται χρόνο μόνος του ή με τους φίλους του ή απλώς μακριά σας. Αυτό είναι κάτι που όχι μόνο θα πρέπει να αποδεχθείτε αλλά και να επιδιώξετε για το καλό της σχέσης σας.

Γκρινιάζετε

«Μπλα, μπλα, μπλα». Αυτό ακούει κάθε φορά που γκρινιάζετε. Αντιθέτως, όταν συζητάτε, ακούει την κάθε λέξη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, επομένως να μουρμουράτε, μπορείτε απλώς να πείτε αυτό που έχετε να πείτε. Επίσης, αν συνεχώς τον επικρίνετε για μικρά πράγματα, όπως ο τρόπος που μασάει ή τα συντακτικά λάθη που κάνει, το μήνυμα που λαμβάνει είναι ότι περισσότερο σας ενοχλεί παρά σας ευχαριστεί.

Αν τους επισημάνετε με τον σωστό τρόπο τα λάθη τους, τότε θα τα διορθώσουν. Αν όμως διαμαρτύρεστε διαρκώς και για πράγματα που δεν έχουν τόση σημασία, τότε θα πιστέψει απλώς ότι είστε γκρινιάρα και θα αρχίσει να απομακρύνεται ή να... μην δίνει σημασία σε αυτά που του λέτε.

Τα υπερ-αναλύετε

Είναι η κατάρα αλλά και το μεγαλείο του γυναικείου μυαλού. Να υπερ-αναλύει τα πάντα. Συνήθως όμως στις σχέσεις βγαίνει σε κακό. Αυτό γιατί οδηγεί συνήθως σε εμμονές και λάθος συμπεράσματα.

Όταν προσπαθείτε να αναλύσετε τι κρυβόταν πίσω από τις λέξεις του, βάζετε και τις φίλες σας να καταλάβουν τι υπονοούσε με εκείνο το μήνυμα και προσπαθείτε να καταλάβετε αν εκείνο το κακό σεξ σημαίνει ότι δεν σας αγαπάει πια, δύο πράγματα μπορούν να συμβούν: 1. Να καταλήξετε σε λάθος συμπέρασμα, αφού οι άνδρες δεν υπονοούν – λένε ή δεν λένε κάτι. 2. Να πάθετε εμμονές με αποτέλεσμα να χαθεί ο αυθορμητισμός και να γίνει δυσάρεστη η παρέα σας. Αν έχετε αμφιβολίες για το τι αισθάνεται ή σκέφτεται (πράγμα λογικό, αφού οι περισσότεροι άνδρες δύσκολα εκφράζουν τα συναισθήματά τους) τότε καλύτερα να τον ρωτήσετε.

Προσπαθείτε να τον αλλάξετε

Αρκετές γυναίκες τείνουν να αντιμετωπίζουν τους άνδρες σαν σκυλάκια. Το βλέπουν σαν παιχνίδι να πάρουν έναν άνδρα και να τον κόψουν και ράψουν στα μέτρα τους. Η αλήθεια είναι ότι οι άνδρες προσαρμόζονται πολύ εύκολα. Με λίγη επιβράβευση (= σεξ) όταν κάνουν κάτι καλό και μια τιμωρία (=όχι σεξ) όταν κάνουν κάτι κακό μπορείτε πραγματικά να τον φέρετε στα μέτρα μας.

Ωστόσο είναι –ελπίζω- απόλυτα κατανοητό σε όλους, ότι κάτι τέτοιο είναι λάθος. Μπορεί εκείνο το τζιν πράγματι να «ταιριάζει καλύτερα στο σώμα του» αλλά δεν θα αργήσει να αναρωτιέται τι ακριβώς σας αρέσει σε εκείνον. Μπορείτε να προτείνετε πάντα αλλαγές για πράγματα που σας ενοχλούν σε αυτόν αλλά δεν μπορείτε (ok, μπορείτε –δεν πρέπει όμως) να τον αλλάξετε γιατί θα πάψει να είναι αυτός που ερωτευτήκατε εξαρχής και κανένας από τους δύο δεν θα μείνει τελικά ευχαριστημένος.

Είστε υπερ-σεξουαλική

Οι περισσότεροι άνδρες θα δηλώσουν ότι θέλουν η σύντροφός τους να είναι κυρά στο σπίτι αλλά... εξώλης και προώλης στο κρεβάτι. Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι περισσότεροι άνδρες θέλουν να είναι εκείνοι οι κυνηγοί και δεν το απολαμβάνουν ιδιαίτερα όταν μια γυναίκα γίνεται υπερβολικά σεξουαλική.

Συχνά οι γυναίκες, κυρίως όταν έχει περάσει μεγάλο διάστημα αποχής από το σεξ, στην προσπάθειά τους να διεγείρουν ερωτικά τον σύντροφό τους, φτάνουν στο άλλο άκρο. Οι άνδρες «τρομάζουν» όταν οι γυναίκες τους αντιμετωπίζουν σαν να είναι το τελευταίο γεύμα τους. Για αυτό καλύτερα να «παίξετε» μαζί του, προκαλώντας τον διακριτικά π.χ. χαϊδεύοντάς του την πλάτη παρά να του «την πέσετε στην ψύχρα».

Πάτε γυρεύοντας

Υπάρχουν γυναίκες που θέλουν το «κακό παιδί» που θα τις κρατά συνεχώς σε επιφυλακή και γυναίκες που θέλουν το «καλό παιδί» που θα τους προσφέρει μια ασφαλή σχέση. Οι γυναίκες που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία τείνουν να επιζητούν συνεχώς την αδρεναλίνη στα λάθος σημεία. Αν δηλαδή βρεθούν σε μια σχέση που είναι καλή αλλά λίγο... βαρετή, αρχίζουν να ψάχνουν λίγο σασπένς, φλερτάροντας με άλλους άνδρες.

Έστω κι αν το φλερτ παραμένει πλατωνικό (σπάνια) δεν παύετε να περνάτε στον σύντροφό σας το μήνυμα ότι δεν εκτιμάτε ή δεν παίρνετε αρκετή ικανοποίηση από αυτόν. Προσπαθήστε να καταναλώσετε την ενέργειά σας στο σύντροφό σας, βελτιώνοντας αυτά που σας θυμίζουν ρουτίνα και δείχνοντάς του ότι το μόνο που θέλετε είναι την προσοχή του.

Έχετε πονοκέφαλο

Οι άνδρες θέλουν και χρειάζονται το σεξ. Αν δεν είναι μαζί σας, θα είναι με κάποια άλλη.

Αν δεν σας ελκύει σεξουαλικά, τότε είναι ένα πρόβλημα που χρειάζεται λύση. Αν όμως απλώς βαριέστε να ξυρίσετε τις γάμπες σας και να φορέσετε τα καθόλου αναπαυτικά σέξι σας εσώρουχα, τότε κάποια στιγμή θα τον απωθήσετε. Άλλο να τον τσιγκλίσετε και άλλο να τον διώχνετε. Κανένας άνδρας δεν είναι υποχρεωμένος να παρακαλάει για σεξ την σύντροφό του και δυστυχώς για εσάς, αργά ή γρήγορα, θα το καταλάβει.

Πάνω από όλα η καριέρα

Το να έχετε μια καριέρα, την οποία αγαπάτε είναι κάτι καλό. Αν όμως όλη σας η ζωή περιστρέφεται γύρω από αυτήν, τότε πιθανότατα θα φτάσει η στιγμή που θα πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε αυτήν και τη σχέση σας. Με το να δουλεύετε διαρκώς εκτός ωραρίου, να μιλάτε στο τηλέφωνο τις πιο ακατάλληλες ώρες και να του ακυρώνεται διαρκώς ραντεβού λόγω δουλειάς, του δείχνετε ότι θέλετε να έχετε σχέση με τη δουλειά σας και όχι με εκείνον.

Αποφασίστε τι θέλετε και αν θέλετε σχέση με έναν άνδρα, τότε δεν θα πρέπει να αφήσετε τη δουλειά να μπαίνει ανάμεσά σας. Θέστε όρια και τηρήστε τα.

Βιάζεστε πολύ

Ναι, όλες οι γυναίκες θέλουν να ξέρουν αν ο σύντροφός τους θέλει να κάνει παιδιά ή γάμο ή συγκατοίκηση (ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η σχέση σας). Ωστόσο οι γυναίκες τείνουν να έχουν κρίσεις ανασφάλειας και προσπαθούν να επιβεβαιώσουν την αγάπη του συντρόφου τους, πιέζοντάς τον για πράγματα που δεν είναι έτοιμος αλλά που δεν είναι ούτε εκείνες.

Προσπαθήστε να αφήνετε τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους, χωρίς βία. Αν για παράδειγμα θέλετε να κάνετε παιδιά και από τον πρώτο καιρό αρχίσετε να τον βομβαρδίζετε με ερωτήσεις για το αν θέλει, πότε θέλει, πόσα θέλει κτλ τότε σίγουρα θα φέρετε τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Εκτός αυτού, θα χάσατε και το καλύτερο κομμάτι μιας σχέσης, αυτό που δεν χρειάζεται να συζητάς κάποια πράγματα: βγαίνουν αυθόρμητα.

Too afraid to love him

Η προηγούμενη σχέση (ίσως και η προηγούμενη από αυτήν) σας άφησε με ραγισμένη την καρδιά. Επόμενο είναι ο οργανισμός σας να θέλει να προστατευτεί από ακόμα ένα πλήγμα. Έτσι δεν δίνεστε ολοκληρωτικά στη σχέση σας, δεν επενδύεται συναισθηματικά σε αυτήν και κρατάτε επιφυλάξεις. Αυτό είναι κάτι λογικό και καλό αλλά για λίγο. Αν δείτε ότι ο σύντροφός σας είναι καλός θα είναι λάθος να παρατείνετε τέτοιου είδους συμπεριφορά.

Οι άνδρες είναι από μόνοι τους «φοβητσιάρηδες» όσον αφορά στην συναισθηματική τους επένδυση σε μια σχέση. Και όσο κι αν τους αρέσει να σας κυνηγούν –στην αρχή- κάποια στιγμή θα κουραστούν και θα τα παρατήσουν. Το ότι δεν εκφράζονται τόσο πολύ δεν σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνουν τι αισθάνεστε για αυτόν και πόσα «δίνετε». Κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα κάνετε το «μακροβούτι» ή θα συνεχίσετε να βουτάτε μόνο το πόδι σας στο νερό.

Δείχνετε την τρέλα σας πολύ νωρίς

Κάνετε φάρσες στην κολλητή σας, τραγουδάτε στο μπάνιο, σπάτε τα μπιμπίκια του στο πρόσωπο και στην περίοδο σας έπιασε υστερία επειδή... αυτό είναι ΜΩΒ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΙΟΛΕΤΤΙ! Όλοι είμαστε λίγο τρελοί. Αν όμως του το δείξετε πριν προλάβετε να του ζητήσετε να αφήσει την οδοντόβουρτσά του στο διαμέρισμά σας (σημείο σταθμός για μια σχέση) τότε πιθανότατα δεν θα το κάνει ποτέ.

Οι άνδρες που ψάχνουν για μια πραγματική σχέση επιθυμούν γυναίκες που έχουν σώας τας φρένας. Είναι σημαντικό να είστε ο εαυτός σας. Αλλά δεν είναι κακό να του δείξετε πρώτα την «καλή» πλευρά σας.

Είστε απαισιόδοξη

Είναι δύσκολο να είναι σε μια σχέση με κάποιον που δεν είναι ευχαριστημένος με τον εαυτό του. Εάν είστε πάντα αρνητική ή έχετε κακή διάθεση, δεν έχει σημασία πόσο καλό είναι το σεξ ή το μαγείρεμα σας. Κάποια στιγμή θα πάψει να θέλει να περνά το χρόνο του μαζί σας.

Κανείς δεν θέλει να περνά χρόνο με κάποιον απαισιόδοξο. Ιδιαίτερα αν ο ίδιος είναι αισιόδοξος. Δεν λέμε να προσποιείστε το πώς αισθάνεστε απλά να βλέπετε τα πράγματα λίγο πιο αισιόδοξα.

Είστε "κολλημένη"

Είστε πολύ ερωτευμένη και θέλετε να του το δείχνετε διαρκώς. Αγχώνεστε ότι μπορεί να μην του αρέσετε το ίδιο, με αποτέλεσμα να καταβάλλετε υπερ-προσπάθεια για να τον κρατάτε διαρκώς ικανοποιημένο. Αν θέλατε να αεριστείτε, θα προτιμούσατε να πεθάνετε από το να σας ακούσει. Χαλαρώστε!

Δεν υπάρχει τίποτε λιγότερο ελκυστικό για έναν άνδρα από μια κολλημένη σύντροφο. Τέτοιου είδους συμπεριφορές παραπέμπουν σε ανασφάλειες και η ανασφάλεια ρίχνει τη λίμπιντο στο ναδίρ.

Δεν έχετε ξεπεράσει τον πρώην

Αν είστε ακόμα ερωτευμένη με τον πρώην σας, δεν θα μπορέσετε να δώσετε όλα όσα θέλετε στην νέα σας σχέση. Μπορεί ο έρωτας με έρωτα να περνάει, αλλά μέχρι να γίνει αυτό ο νέος «έρωτας» θα λειτουργεί απλώς ως ένα εργαλείο, για να κάνετε τη δουλειά σας.

Συχνά οι γυναίκες κάνουν μια σχέση για να ξεπεράσουν μια άλλη, ελπίζοντας ότι θα αναπτύξουν συναισθήματα στη νέα, κάτι που συνήθως πιάνει. Ωστόσο η νέα σας σχέση είναι το μεγάλο κορόιδο της υπόθεσης. Για όσο διάστημα τρέφετε ακόμα συναισθήματα για τον πρώην σας, θα σαμποτάρετε τη νέα σχέση καθώς θα φοβάστε ότι και αυτή θα καταλήξει όπως η προηγούμενη.

Λέμε και ψεματάκια

Όταν είπατε ότι έχετε πάρει διαζύγιο δεν το είπατε ακριβώς – αυτός ήθελε να το καταλάβει έτσι. Φοβάστε ότι αν του πείτε την ηλικία σας ή ότι θέλετε να κάνετε παιδιά θα τρέξει σαν τον Φόρεστ Γκαμπ. Επομένως ένα ψεματάκι φαίνεται η καλύτερη λύση εκείνη τη στιγμή. Γιατί όχι;

Γιατί αργά ή γρήγορα θα μάθει την αλήθεια. Και τότε τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα. Θα σας βγει η ρετσινιά της ψεύτρας. Προσπαθήστε να χτίσετε μια αληθινή σχέση, βασισμένη στην αμοιβαία ειλικρίνεια.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ