Αυτό είναι το καλύτερο κρασί για το 2014! Δείτε τη λίστα με τα 100 καλύτερα του Wine Spectator που περιλαμβάνει και 2 ελληνικά! Ποια είναι;

Είναι η 26η χρονιά που το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό Wine Spectator δημοσιεύει τη λίστα με τα 100 καλύτερα κρασιά της χρονιάς και, όπως κάθε Νοέμβριο, ο κόσμος του κρασιού περίμενε με αγωνία τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στις 17 Νοεμβρίου. 
 
Για να καταλήξουν στα 100 καλύτερα, οι ειδικοί του περιοδικού δοκίμασαν 18.000 ετικέτες από 14 χώρες (κυρίως Γαλλία, Ιταλία, ΗΠΑ). Η αξιολόγηση γίνεται με κριτήριο την ποιότητα του κρασιού (βαθμολογία), την σχέση ποιότητας-τιμής, τη διαθεσιμότητά τους στην αγορά των ΗΠΑ (πόσα κιβώτια εισήχθησαν) και κυρίως τη "συναρπαστικότητά" τους. Πάνω από 5.400 κρασιά χαρακτηρίστηκαν εξαιρετικά (βαθμολογία άνω των 90), ενώ στην κορυφαία δεκάδα ο μέσος όρος βαθμολογίας είναι οι 93 βαθμοί και τιμής τα 47 δολάρια.
 
Σϋμφωνα με την Athens Voice, καλύτερο κρασί για το 2014 ψηφίστηκε το Dow’s 2011, ένα vintage porto από τους αμπελώνες του Pinhão στην κοιλάδα του ποταμού Douro της Πορτογαλίας, που συγκέντρωσε 99 βαθμούς. Κοστίζει 82$ το μπουκάλι και η παραγωγή του είναι 5.000 κάσες.
 
Στα κορυφαία 100 κρασιά για το 2014 βρίσκονται και δύο ελληνικά κρασιά! Στην 70η θέση το Ασύρτικο Σαντορίνη της Ελληνικά Κελάρια (συλλογή Ποικιλιακά) και στην 96η θέση το Κτήμα Γεροβασιλείου Επανωμή λευκό (Μαλαγουζιά και Ασύρτικο). 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ