Όταν ο Γάλλος σεφ Olivier Campanha ερωτεύτηκε μια Ελληνίδα το αποτελέσμα γκουρμέ! Μας φτιάχνει θεϊκή Buratta με πράσινο μήλο!

Μπορεί να βρίσκεσαι στην καρδιά της Αθήνας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να απολαύσεις θεϊκά πιάτα κάτω από τις μουριές της μικρής, ήσυχης πλατείας. 

Στο εσωτερικό, ο καταπράσινος επιτοίχιος “κρεμαστός” κήπος δίνει την αίσθηση πως εσωτερικός και εξωτερικός χώρος δεν απέχουν και πολύ, ενώ το industrial σκηνικό με τους γκρι τοίχους και τα εμφανή μεταλλικά στοιχεία δημιουργεί τις ιδανικές προϋποθέσεις για fine dining χωρίς αισθητικές πολυλογίες.

HIGHLIGHTS
To σχεδόν διαδραστικό chef's table μπροστά στην ανοικτή κουζίνα, ιδανικό για μεγάλες παρέες, και την εντυπωσιακή κάβα, κλεισμένη ως άλλη Ωραία Κοιμωμένη σε γυάλινη προθήκη, που βρίσκεται μεν στο πατάρι, αλλά είναι εμφανής σχεδόν από κάθε γωνιά του μαγαζιού.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Συνήθως κάνουμε λόγο μόνο για τον σεφ ενός εστιατορίου, εδώ όμως η επιτυχία οφείλεται περισσότερο στο γνωστό “Η ισχύς εν τη ενώσει”. Η ιστορία του ταλαντούχου Γάλλου Chef Olivier Campanha, που -προς τέρψιν των ελληνικών ουρανίσκων- ερωτεύτηκε την Ελληνίδα σύζυγό του στο Λονδίνο και εγκαταστάθηκε στη χώρα μας, είναι πλέον λίγο-πολύ γνωστή. Επίσης γνωστός και πολύ έμπειρος είναι και ο sommelier Γιάννης Μακρής Awis, ο οποίος είναι ο “ένοχος” πίσω από την εξαιρετικά ενημερωμένη κάβα με τις πολλές επιλογές και σε ποτήρι.

Η ΚΟΥΖΙΝΑ
Έτσι, όπως άλλωστε μαρτυρά και το όνομά του, το Food and Wine υπόσχεται ενδιαφέροντα οινογαστρονομικά ταξίδια, όπου τα πιάτα συμπληρώνονται, αλλά και συμπληρώνουν, τις πολλές και συχνά εναλλασσόμενες οινικές ετικέτες. Η open-kitchen μιλά άπταιστα γαλλικά και προτείνει γεύσεις από την κλασική αλλά και τη σύγχρονη γαστρονομική σκηνή της Γαλλίας με international twists και ολόφρεσκα εποχικά υλικά. Το μενού αλλάζει ανάλογα με την εποχή.

Info
Ξενοκράτους 49, Κολωνάκι, 210 7211146. www.fandw.gr

Buratta με πράσινο μήλο και σκόνη από Chorizo

Υλικά: για 4 άτομα

300 γρ. buratta
24 γρ. chorizo
40 γρ. μπαλσάμικο
96 γρ. σαλάτα (ρόκα και μιζούνα)
250 γρ. πράσινα μήλα
32 ml ελαιόλαδο
½ ξυλάκι κανέλα
80 ml κρασί Πόρτο
φλούδες από ένα λεμόνι (ακέρωτο)
30 γρ. ζάχαρη
10 γρ. βούτυρο
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κύβους μεσαίου μεγέθους και τα σοτάρουμε στο βούτυρο, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Τα αποσύρουμε από το τηγάνι και τα στραγγίζουμε. Τα ρίχνουμε πάλι στο τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και τις φλούδες από το λεμόνι. Τα αφήνουμε να καραμελώσουν και στη συνέχεια σβήνουμε με Πόρτο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά και να μειωθεί ο όγκος. Κρατάμε το περιεχόμενο ζεστό.
Παίρνουμε το chorizo, το κόβουμε σε λεπτές φέτες, το απλώνουμε σε λαμαρίνα με σιλικόνη και το ψήνουμε στον φούρνο στους 90οC για δύο ώρες, μέχρι να ξεραθεί. Στη συνέχεια, το περνάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη. Στραγγίζουμε τη buratta από τα υγρά της. Παίρνουμε ένα πιάτο και δημιουργούμε στο κέντρο του έναν κύκλο με τη σαλάτα μας. Στο κέντρο του κύκλου τοποθετούμε τα μήλα και από πάνω τους τη buratta. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το λάδι και το μπαλσάμικο και στο τέλος πασπαλίζουμε με τη σκόνη από chorizo.

madamefigaro.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ