Πλήρες αδιέξοδο Κυβέρνησης - Τρόικας - Νευρική κρίση στο Μαξίμου από τις πιέσεις - Χαρδούβελης: ''Μόνο το προπατορικό δεν μου χρεώνετε''

Οι τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν στις 10 το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Παρά τις διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ο κοινός τόπος που θα ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή της τριμερούς στην Αθήνα. Ενδεικτικές ήταν οι χθεσινές δηλώσεις της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, η οποία τόνισε ότι «η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα μόλις εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις».

Μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον ΥΠΟΙΚ στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι «το παιχνίδι είναι πολύ σκληρό» και οι εταίροι «δύσπιστοι» λόγω του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος, αλλά ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση «δεν υποχωρεί πουθενά».

Όπως διευκρίνισε το ζητούμενο από την ελληνική πλευρά είναι να υπάρξει μια ενιαία αντιμετώπιση όλων των θεμάτων και να μην γίνεται αποσπασματική προσέγγιση. Σχολίασε δε πως υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που η χώρα τις χρειάζεται, ενώ στο σημείο αυτό διαβεβαίωσε ότι δεν θα ζητηθούν από τους πολίτες ξανά θυσίες, ότι δεν θα υπάρξουν δημοσιονομικά μέτρα, καθώς και μέτρα λιτότητας, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Αισιόδοξος ότι «θα προλάβουμε να έρθουμε σε ασφαλή συμφωνία με τους δανειστές» εμφανίστηκε από την πλευρά του ο κ. Χαρδούβελης, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τόνισε ακόμη πως δεν ωφελούν οι λεονταρισμοί, ενώ απαντώντας και στις επικρίσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα μίλησε για κάποιους που μόνο το προπατορικό αμάρτημα δεν του έχουν φορτώσει.

Στο μεταξύ, ο προϋπολογισμός του 2015 που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης που έγινε την Τρίτη ανάμεσα σε στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η συζήτηση ήταν θετική και αναμένεται να συνεχιστεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ