Σάλος στη Ν. Κορέα: Βιβλιαράκι υπαγορεύει σε γυναίκες τις «σωστές» φαλλοκρατικές απαντήσεις για μια συνέντευξη! - «Πείτε ψέματα κι ας σας υποτιμούν»

Σάλο προκάλεσε στη Νότιο Κορέα το «σημειωματάκι» με τις απαντήσεις που πρέπει να δίνουν οι γυναίκες σε συνεντεύξεις για πρόσληψη, όταν η συζήτηση περιστρέφεται σε ζητήματα σχετικά με την σεξουαλική παρενόχληση.

Όπως αναφέρει η Korea Herald, σε ερώτηση για τη σεξουαλική παρενόχληση, οι γυναίκες καλούνται να δώσουν απαντήσεις όπως: «είναι καλύτερα να αντιμετωπίσεις το ζήτημα, ανταποδίδοντας το αστείο»....

Και τι να απαντήσει μια υποψήφια, όταν τεθεί το ερώτημα ενός μελλοντικού γάμου; «Καλύτερα να μην πείτε την αλήθεια, γιατί πολλές γυναίκες εγκαταλείπουν την εργασία για το γάμο».

Σε ένα άλλο εξίσου σημαντικό ζήτημα: Τι να απαντήσει μια γυναίκα όταν τεθεί το θέμα αν μπορεί να αποδώσει σε επάγγελμα που ενδεχομένως να είναι περισσότερο ανδρικό: «Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, ακόμα και αν πρόκειται να φτιάχνω καφέδες».

Το σχετικό σημείωμα αποσύρθηκε τελικά, καθώς αντέδρασαν έντονα οργανώσεις ισότητας των δύο φύλων.

Όπως παρατηρεί το BBC, το επίπεδο εκπαίδευσης στη χώρα είναι υψηλό και η ισότητα των δύο φύλων είναι γεγονός, όσον αφορά στους πανεπιστημιακούς τίτλους.

Όμως, η Νότιος Κορέα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της σχετικής λίστας του ΟΟΣΑ ως προς την πρόσληψη πτυχιούχων γυναικών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ