Ο μέγας Έλληνας μαθηματικός, Τεύκρος Μιχαηλίδης, σε μια μοναδική βραδιά στον πολυχώρο «The Hub Events» θα μιλησει για τα μαθηματικά, τη μαντική & τον τζόγο! Μην το χάσετε!

Το «Τhe Hub Events» και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν για τέταρτη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science», με σκοπό να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσουν το ακροατήριο στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο.

Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014, στις 20:00 σας προσκαλούμε στη δεύτερη φετινή συνάντηση του Hub Science, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη του μαθηματικού και συγγραφέα Τεύκρου Μιχαηλίδη με τίτλο «Μαντική, τζόγος και μαθηματικά».

Μαντική, τζόγος και μαθηματικά

Η παγκόσμια μυθολογία είναι γεμάτη από ιστορίες στις οποίες κάποιο τυχερό παιχνίδι καθόρισε την εξέλιξη των γεγονότων. Με κλήρο μοιράστηκαν τον κόσμο ο Δίας, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας, στα ζάρια έχασε ο Νάλα το βασίλειό του σύμφωνα με τη Μαχαμπαράτα, στο τζόγο κέρδισε και ο Θωθ ένα μέρος από το φως του φεγγαριού. Οι άνθρωποι φτιάχνουν τους θεούς κατ' εικόνα και ομοίωσή τους. Έτσι ο τζόγος κυριαρχεί στη σκέψη των ανθρώπων από τα πρώτα χρόνια της παρουσίας τους στη Γη. Ωστόσο, μόλις κατά τον 15ο αιώνα αρχίζει να αναπτύσσεται η επιστήμη του τυχαίου, του τυχαίου που σήμερα γνωρίζουμε ότι διέπει τα περισσότερα αν όχι όλα τα φυσικά φαινόμενα που επηρεάζουν τη ζωή μας.

Στην παρουσίασή του ο Τεύκρος Μιχαηλίδης θα επιχειρήσει μια αναδρομή στην ιστορία της τυχαιότητας καθώς και των πρώτων προσπαθειών μαθηματικοποίησής της που οδήγησαν στη σημερινή θεωρία των πιθανοτήτων, η οποία έχει πλέον διεισδύσει στους περισσότερους κλάδους των θετικών επιστημών.

O Τεύκρος Μιχαηλίδης είναι διδάκτωρ των μαθηματικών του Πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie. Από το 1981 διδάσκει μαθηματικά στη Μέση Εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σχετικά με την διδακτική των μαθηματικών, την εισαγωγή της πληροφορικής στην εκπαίδευση και τη χρήση της αφήγησης και της ιστορίας στη διδασκαλία των μαθηματικών..

    Ημερομηνία Έναρξης: Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014
    Ώρα Έναρξης: 20:00
    Τοποθεσία: Αθήνα
    Διεύθυνση: The Hub Events (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, μετρό Κεραμεικός)
    Κατηγορία: Συνάντηση
    Ημερομηνία Λήξης: Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014
    Ώρα Λήξης: 22:00

Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ