Αποκλειστικό: Θ. Λυμπερόπουλος Πρ. ΣΑΤΑ για Uber: ''Eίναι μαφιόζοι, πειρατές, νταβατζήδες - Θα τους κάψουμε ζωντανούς''

Επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο του ΣΑΤΑ Θύμιο Λυμπερόπουλο σχετικά με την είδηση που κυκλοφορεί σήμερα για την έλευση στην Ελλάδα της υπηρεσίας Uber, μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά και tablets (δείτε την είδηση εδώ) μέσω της οποίας μη επαγγελματίες οδηγοί μπορούν να μετατρέψουν το Ι.Χ τους σε ταξί και να παρέχουν υπηρεσίες μετακίνησης στους πολίτες. 

Ταυτόχρονα εξοργισμένος αλλά και καθησυχασμένος ο κ. Θ. Λυμπερόπουλος αφού όπως μου είπε ο νόμος 4093/2012 προστατεύει τους επαγγελματίες ταξιτζήδες.

''κα. Νικολοπούλου δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να έρθει και να μείνει η Uber στην Ελλάδα. Όποιοι οδηγοί Ι.Χ πάνε να κάνουν τους ταξιτζήδες θα φάνε 6 μήνες φυλακή και 3 μήνες πρόστιμο σύμφωνα με τον νόμο που το λέει πεντακάθαρα, ποιες μεταφορές επιτρέπονται και πως από τα Ι.Χ''

''Έχουν αναστατώσει όλο τον κόσμο, λειτουργούν σαν μαφιόζοι, κούνια που τους κούναγε αν νομίζουν ότι θα κάνουν ότι θέλουν στην Ελλάδα.  Θα καούν μόνοι τους. Πρόκειται για πειρατεία 100%. Σύμφωνα με τον νόμο 3710 για την πειρατεία. Δηλαδή τι νομίζουν ότι θα αφήσουμε τους νταβατζήδες να μπουν στο επάγγελμα μας που με τόσο κόπο και τόσες θυσίες πείσαμε και την πολιτεία να μας κατοχυρώσει. Πρέπει να σας πω μάλιστα ότι έχουμε την καλύτερη νομοθεσία σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες προφανώς δεν περίμεναν τέτοιες επιθέσεις. 

''Μάλιστα, σύμφωνα και με τον νόμο 4070 που φτιάξαμε τον Ραγκούση, τότε Υπ. Εσωτερικών, για την πληθυσμιακή αναλογία στην Αθήνα περισσεύουν 5 έως 6 χιλιάδες άδειες ταξί. Διατηρούνται φυσικά αυτές κι ας είναι επιπλέον δεν κόβονται, αλλά όχι πως υπάρχει χώρος και για να μπουν πειρατές. Εξάλλου σύμφωνα με τους νόμους αυτούς, υπάρχουν και συγκεκριμένες προϋποθέσεις βάσει των οποίων με τις οποίες για να γίνει κάποιος επαγγελματίας ταξιτζής.

''Πρέπει να έχει τελειώσει το Λύκειο, να μιλάει αγγλικά κλπ. Ας δούμε πρώτα πως θα διευκολύνουμε τους σημερινούς ταξιτζήδες της Αθήνας που δεν τους χωράνε οι πιάτσες και δεν μπορούν να σταματήσουν οπουδήποτε για να πάρουν πελάτη...΄΄

''Θα τον... κάψουμε ζωντανό'', λέει γελώντας ο θερμόαιμος Θ. Λυμπερόπουλος προφανώς καθ΄υπερβολή αλλά δείχνοντας τα... δόντια, τις προθέσεις του σε περίπτωση που  η Uber  πλησιάσει το ελληνικό διαδικτυακό έδαφος!

Πατήστε εδώ για να δείτε την είδηση για το Uber- eirinika.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ