Πανακότα με άρωμα μαστίχας!!

Απολαύστε μια δροσερή πανακότα με την ιδιαίτερη γεύση της μαστίχας... ότι πρέπει για το καλοκαίρι!!!


Υλικά για μια παραλληλόγραμμη φόρμα

1 κ. γλυκ. μαστίχα
1 κ. γλυκ .ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
1 νεροπότηρο χυμό μανταρίνι
6 κ.σ. ζάχαρη
1 φλιτζ τσγ. κόρν φλάουρ
μπόλικο γλυκό τριαντάφυλλο για το σερβίρισμα.


Εκτέλεση

Σ'ένα γουδί ρίχνετε τη μαστίχα και το κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και τα κοπανάτε μαζί μέχρι να γίνουν σκόνη.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα αδειάζετε το γάλα και το χυμό μανταρίνι. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τη μαστίχα Χίου και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε ελάχιστο κρύο νερό. Ανακατεύετε καλά και ανάβετε τη φωτιά στο 1 1/2.

Δεν σταματάτε στιγμή το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα αρχίσει να ζεσταίνεται, να πήζει και ν αποκτήσει διαφάνεια. Μόλις γίνει πηκτό σαν κρέμα το βγάζετε από τη φωτιά και το αδειάζετε μέσα σε μια παραλληλόγραμμη φόρμα. Τη κρυώνετε στο ψυγείο σας τουλάχιστον για 3 ώρες.

Περιχύνετε τη φόρμα με λίγο ζεστό νερό να ξεκολλήσει η κρέμα από τα τοιχώματα και την αναποδογυρίζετε σε μια μακρόστενη πιατέλα.

Ρίχνετε απο πάνω άφθονο γλυκό τριαντάφυλλο.

Επενδύστε τη φόρμα με μεμβράνη κουζίνας για να βγει πιο εύκολα η πανακότα. Αν βάλετε αντί του γάλακτος ,μισό γάλα και μισή κρέμα γάλακτος θα γίνει πιο πλούσια.

Πηγή: www.eliasmamalakis.gr