Aμόλα γαρίδα - Ιδιαίτερα θαλασσινά σενάρια για την Καθαρά Δευτέρα!

Αρχή απαραίτητα με λαγάνα, τίτλοι τέλους με χαλβά. Αυτά δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Στο ενδιάμεσο, ωστόσο, οι κουζίνες της Αθήνας γράφουν πολλά θαλασσινά σενάρια για την Καθαρά Δευτέρα, βλέποντάς την άλλοτε υπό κλασική και άλλοτε υπό πιο μοντέρνα σκοπιά. Μπορείς να κάνεις μια στάση στο…

Αρχή απαραίτητα με λαγάνα, τίτλοι τέλους με χαλβά. Αυτά δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Στο ενδιάμεσο, ωστόσο, οι κουζίνες της Αθήνας γράφουν πολλά θαλασσινά σενάρια για την Καθαρά Δευτέρα, βλέποντάς την άλλοτε υπό κλασική και άλλοτε υπό πιο μοντέρνα σκοπιά. Μπορείς να κάνεις μια στάση στο… σύμφωνα με το athinorama.gr

Ψάριστον στο Νέο Ηράκλειο για σουπιά με σταμναγκάθι, γαρίδα με χειροποίητο μυτιληνιό μακαρονάκι, χτένια, καλόγνωμες, πίνες ψητές και cult περιρρέουσα ατμόσφαιρα, πληθωρική, με χιούμορ.












Ιώδιο στο Παλαιό Φάληρο για ένα ενδιαφέρον καρπάτσιο καπνιστού χταποδιού με βινεγκρέτ άνηθου και μουστάρδας, κριθαρότο με μελάνι σουπιάς και καλαμάρι αλλά και χτένια σε κρέμα σαντορινιάς φάβας.













Αποστακτήριον στη Νέα Ερυθραία για ουζάκι ή τσιπουράκι, παρεΐστικη ατμόσφαιρα και μεζεδάκια: καβουράκια στο τηγάνι, λιαστό χταπόδι στη σχάρα, θράψαλο γεμιστό με πλιγούρι και ντομάτα, σβησμένο με ούζο.













Red Lobster στη Γλυφάδα για πρωτότυπες γαρίδες με σάλτσα Mojito, σαγανάκι με όστρακα με σάλτσα μουστάρδαε-μελιού αλλά κι ένα σαγανάκι αστακού («Red Lobster» γαρ) με ντοματίνια, ρόκα και Pernod.













Καστελόριζο στη Βάρκιζα ή την Κηφισιά για πετροσωλήνες σοτέ με φρέσκο κρεμμυδάκι, σχοινόπρασο και μαραθόριζα, μυδοπίλαφο με σταφίδες, κρίταμο και κουκουνάρι και ριζότο με γαρίδες, τζίντζερ και λάιμ.












Κόκκινο Ψαράκι στη Νέα Ερυθραία για σουπιές κρασάτες, χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι, γαρίδες φλαμπέ και, φυσικά, όστρακα (είναι από τα ατού του): κυδώνια, γυαλιστερές, στρόμπια, πετροσωλήνες…












Milos εντός του «Hilton» για χταπόδι στη σχάρα με κάππαρη από τη Σύρο και φάβα Σαντορίνης, χτένια ταρτάρ με τζίντζερ, τηγανητό τσίλι και κόλιανδρο και –σίγουρα– για τα άγρια ελληνικά στρείδια.












Ταξιδεύοντας στο Κερατσίνι για το πολύ ασυνήθιστο τηγανητό χταπόδι, τις βραστές γαρίδες Αμβρακικού με λεμόνι, λάδι και λίγη ρίγανη και τη σουπιά στο μελάνι της με ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό. Και για την ούζο-συλλογή.



















Ζέφυρος στο Μικρολίμανο για τη θάλασσα, το χάζι στα κατάρτια και την αίσθηση ότι είσαι σε γιοτ. Επίσης για τη λευκή ταραμοσαλάτα, το μυδοπίλαφο, την αχινοσαλάτα και τα σπαγκέτι είτε θαλασσινών είτε καραβίδας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ