Θα πετάξουμε χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα - Αραιή συνεφιά και λίγες βροχές το Σαββατοκύριακο

Σχετικά άστατος θα είναι ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή της Αποκριάς, αλλά την Δευτέρα οι χαρταετοί αναμένεται να πετάξουν χωρίς προβλήματα στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Σχετικά άστατος θα είναι ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή της Αποκριάς, αλλά την Δευτέρα οι χαρταετοί αναμένεται να πετάξουν χωρίς προβλήματα στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.



Η πρώτη πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για το τριήμερο είναι μάλλον αισιόδοξη για τους επίδοξους εκδρομείς, παρά το συννεφιασμένο ξεκίνημα, αναφέρει το Έθνος.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει η έξοδος από τα αστικά κέντρα, η συννεφιά θα είναι παρούσα, μαζί με τοπικές βροχές και κάποιες καταιγίδες, στα δυτικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο. Ειδικά στα δυτικά τα φαινόμενα μπορεί να είναι και ισχυρά. Στα ορεινά ίσως σημειωθούν κάποιες χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που μόνο πρόσκαιρα θα συνοδευτούν από τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει ελαφρά.

Το Σάββατο θα διατηρηθούν οι τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο, όπως και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε κάποιες ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση, αρχής γενομένης από τα δυτικά της χώρας. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω.

Την Κυριακή της Αποκριάς η συννεφιά θα αραιώσει πολύ και η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει, με εξαίρεση το Αιγαίο όπου ίσως υπάρξουν αρχικά τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα αλλάξουν σε βοριάδες 4 με 6 μποφόρ και στα νότια πελάγη ως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί.

Την Καθαρή Δευτέρα, οι αραιές νεφώσεις θα είναι πυκνότερες κυρίως στα δυτικά της χώρας, ενώ οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 3 ως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο ως 6 μποφόρ, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι βορειοδυτικοί 4 ως 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ