Σουρεαλιστικά τοπία στον πλανήτη Γη! (εντυπωσιακές εικόνες)

Πέρα από τα ποτάμια, τις λίμνες και τα βουνά αυτού του κόσμου που μας περιβάλλει, η μητέρα φύση δημιουργεί ασυνήθιστα σουρεαλιστικά τοπία που εκπλήσσουν με την παραδοξότητά τους. Παράξενα εδάφη, περίεργα χρώματα και ασυνήθιστα σχήματα σε φυσικούς σχηματισμούς δημιουργούν το ιδανικό φόντο για μια ταινία περιπέτειας. Από τους κινούμενους παγετώνες της Αργεντινής μέχρι τα βουνά της φωτιάς στο Λανζαρότε, 10 ασυνήθιστα τοπία αποκαλύπτονται…

Πέρα από τα ποτάμια, τις λίμνες και τα βουνά αυτού του κόσμου που μας περιβάλλει, η μητέρα φύση δημιουργεί ασυνήθιστα σουρεαλιστικά τοπία που εκπλήσσουν με την παραδοξότητά τους. Παράξενα εδάφη, περίεργα χρώματα και ασυνήθιστα σχήματα σε φυσικούς σχηματισμούς δημιουργούν το ιδανικό φόντο για μια ταινία περιπέτειας. Από τους κινούμενους παγετώνες της Αργεντινής μέχρι τα βουνά της φωτιάς στο Λανζαρότε, 10 ασυνήθιστα τοπία αποκαλύπτονται.

1. Salar de Uyuni, Βολιβία


Η μεγαλύτερη έκταση αλατιού στον κόσμο, μήκους 4.100 τετραγωνικών μιλίων, είναι γνωστή για τις αντανακλάσεις της που κερδίζουν τα βλέμματα.

2. Punakaiki, Νέα Ζηλανδία


Το Punakaiki είναι ένας μικρός οικισμός στη δυτική ακτή του South Island της Νέας Ζηλανδίας η οποία είναι διάσημη για τους «Pancake Rocks» ή αλλιώς τους επίπεδους κάθετους βράχους της.

3. Glacier Perito Moreno, Αργεντινή


Τοίχοι πάγου που φτάνουν σε ορισμένα σημεία τα 40 μέτρα σε ύψος, βαθύ μπλε τοπίο και σκοτεινός ουρανός είναι τα βασικά στοιχεία του απόκοσμου σκηνικού.

4. Zabriskie Point, Death Valley, ΗΠΑ


Κυματιστοί λόφοι από λάσπη που δημιουργήθηκαν από τη διάβρωση του εδάφους αλλά και από τα ιζήματα της λίμνης Furnace Creek, που στέρεψε 5 εκατομμύρια χρόνια πριν.

5. Giants Causeway, Βόρεια Ιρλανδία

perierga.gr - Σουρεαλιστικά τοπία στον πλανήτη Γη!

Το «μονοπάτι του γίγαντα» ανήκει στη λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO όπου τα «τακτοποιημένα» βράχια σε στήλες δημιουργούν ένα μοναδικό θέαμα και η δημιουργία τους περιβάλλεται από διάφορους μυθικούς θρύλους.

6. Λευκή Έρημος, Αίγυπτος

perierga.gr - Σουρεαλιστικά τοπία στον πλανήτη Γη!

Η περίφημη Λευκή Έρημος της Αιγύπτου διακρίνεται για τους λευκούς βραχώδεις σχηματισμούς που μοιάζουν με φαντάσματα, η δημιουργία των οποίων οφείλεται στις δυνατές ανεμοθύελλες.

7. Hverir, Ισλανδία

perierga.gr - Σουρεαλιστικά τοπία στον πλανήτη Γη!

Η Ισλανδία είναι γεμάτη σουρεαλιστικά τοπία, ένα εκ των οποίων είναι το εν λόγω γεωθερμικό πεδίο στα ανατολικά του Reykjahlid. Η περιοχή έχει πολλά θειούχα ανοίγματα στο έδαφος όπου αναβλύζει ατμός. Το όνειρο των φωτογράφων!

8. Eaglehawk Neck, Ταζμανία

perierga.gr - Σουρεαλιστικά τοπία στον πλανήτη Γη!

Τραχύ έδαφος που θυμίζει ψηφιδωτό εξαιτίας της διάβρωσης, το οποίο είναι βραχώδες και ανάγλυφο.

9. Timanfaya National Park, Λανζαρότε

perierga.gr - Σουρεαλιστικά τοπία στον πλανήτη Γη!

Τα βουνά της φωτιάς (Montañas del Fuego) δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα, όταν πάνω από 100 εκρήξεις ηφαιστείων πραγματοποιήθηκαν.

www.perierga.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ