Η Google τιμά με 27 γυναίκες την 8η Μαρτίου!

Με ένα ιδιαίτερο doodle τιμά σήμερα τις γυναίκες η Google, με αφορμή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου.

Με ένα ιδιαίτερο doodle τιμά σήμερα τις γυναίκες η Google, με αφορμή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου.


Το φετινό doodle απεικονίζει 27 πρόσωπα των γυναικών από όλο τον κόσμο, ενώ το σχήμα του λογότυπου της Google σχηματίζεται από τα κενά ανάμεσα στα πρόσωπα, όπως αναφέρει το Έθνος.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη Αργία. Γρήγορα, όμως, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και εορτάζεται ως έκφραση συμπαθείας των ανδρών προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων.

Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του '60 αναζωογόνησε τη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.

Μήνυμα Λαγκάρντ για την ημέρα της γυναίκας


Την ελπίδα ότι δεν θα χρειάζονται ποσοστώσεις για να προωθηθεί η ισότητα των δύο φύλων εξέφρασε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, με αφορμή τη διεθνή ημέρα της γυναίκας.

«Στις 8 Μαρτίου, γιορτάζουμε τις γυναίκες, τις γυναίκες και τους άνδρες που υποστηρίζουν την υπόθεση των γυναικών ώστε απλούστατα αύριο να μην χρειαζόμαστε πια ποσοστώσεις», αναφέρει η Λαγκάρντ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δημοσιοποιήθηκε από τον ιστότοπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η Λαγκάρντ, μια από τις ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη, εξέφρασε την ελπίδα τα νεαρά κορίτσια «να έχουν παντού στον κόσμο πρόσβαση στην εκπαίδευση" και οι γυναίκες να μπορούν «να επιλέγουν τη ζωή που επιθυμούν».


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ