Καθαρά Δευτέρα στις Μηλιές απο 25 ευρώ!

Στην καρδιά του Πηλίου. Εδώ βρίσκεται το αυτόνομο βασίλειο των Μηλιών. Το χωριό δεν μοιάζει ούτε με την Πορταριά ούτε με την Τσαγκαράδα. Δεν είναι mainstream αλλά ούτε και άγνωστο. Έχει χαρακτήρα δικό του.



Στην καρδιά του Πηλίου. Εδώ βρίσκεται το αυτόνομο βασίλειο των Μηλιών. Το χωριό δεν μοιάζει ούτε με την Πορταριά ούτε με την Τσαγκαράδα. Δεν είναι mainstream αλλά ούτε και άγνωστο. Έχει χαρακτήρα δικό του. Εδώ, προτείνει το arttravel.gr, θα ανήκει η καρδιά μας για τις τρεις μέρες της πρώτης ανοιξιάτικης απόδρασης. Έντονα χρώματα, δεκάδες αποχρώσεις του πράσινου, του καφέ, του κόκκινου και του κίτρινου, πηλιορείτικα αρχοντικά, σπαρμένα εδώ κι εκεί πάνω στην πλαγιά ανάμεσα στα γάργαρα νερά που τρέχουν όλο το χρόνο. Και παντού, σε όποιο σημείο και αν σταθείς, απλώνεται μπροστά σου η θάλασσα και από πάνω της ο καταπράσινος όγκος του Πηλίου. Στις Μηλιές η καλή ζωή αποκτά έναν από τους ορισμούς της. Καθαρός αέρας, ξυλόφουρνοι που δεν σβήνουν ποτέ, καμινάδες που στέλνουν το μήνυμα όσο μακριά μπορούν, παππούδες που ξέρουν να χαμογελούν στους ξένους, δραπέτες της πόλης που παράτησαν όλα και πήραν τα βουνά, μαγείρισσες που ξέρουν να φτιάχνουν την πιο νόστιμη μηλόπιτα του κόσμου,  κελαρυστά νερά κάτω από χιλιόχρονα πλατάνια και έγνοιες που κατρακυλούν από τους γκρεμούς στη θάλασσα. Εδώ, οι ντόπιοι μπορεί να σας εμπιστευτούν και το μυστικό για το πού βρίσκεται η σπηλιά του Κένταυρου, που στοιχειώνει τις πλαγιές του βουνού με τα ποδοβολητά του. Εδώ, θα βρείτε μαγικά μαντζούνια μιας και στις πλαγιές φύονται βοτάνια που θεραπεύουν όλα τα κακά. Λένε πως στις Μηλιές συναντώνται τα 3/5 των θεραπευτικών βοτάνων όλου του πλανήτη. Και πάνω από όλα, στις Μηλιές, έχουμε την πολυτέλεια να γίνουμε και πάλι παιδιά: θα κάνουμε τη διαδρομή ως τα Άνω Λεχώνια με τον θρυλικό Μουντζούρη, θα αγοράσουμε χειροποίητα παιδικά παιχνίδια από το μαγαζάκι του κυρίου Νικηφόρου, Το Μήλο Κάτω από τη Μηλιά, θα γευτούμε τις φημισμένες νηστίσιμες και μη πίτες του φούρνου Κόρμπα, θα παίξουμε επιτραπέζια συντροφιά με αφράτο κέικ στο Άννα, να ένα μήλο. Στο χωριό των καλλιτεχνών θα πετάξουμε το χαρταετό μας αγναντεύοντας τη θάλασσα για να επιστρέψουμε στην πόλη αλλιώτικοι. Με καθαρή ματιά και ξαλαφρωμένη ψυχή. Όπως απαιτεί και η Σαρακοστή που ακολουθεί.
 






ΔΙΑΜΟΝΗ
Μυροβόλι Στο κέντρο του χωριού με 10 δωμάτια μοιρασμένα σε δύο ορόφους, με χτιστά κρεβάτια και θέα στον Παγασητικό και τις Μηλιές. Ξεχωρίζει το superior δίκλινο με τζάκι και το τρίκλινο με το τεράστιο κρεβάτι και το σαλονάκι. Στο café-bar θα απολαύσετε μυρωδάτο τσάι ή μερακλίδικο ελληνικό στο μπρίκι (τηλ.: 24230 86886, www.myrovoli.gr, από €75 το δίκλινο με πρωινό).
 


Ηλιόβολο Παραδοσιακός ξενώνας με 10 ευρύχωρα δωμάτια με μπαλκόνι που βλέπει στη θάλασσα. Πέτρα, ξύλινα δοκάρια και ανθισμένα παρτέρια συνθέτουν την σπιτική ατμόσφαιρα του ξενώνα. Το σπιτικό πρωινό σερβίρεται ό,τι ώρα ξυπνήσουμε και περιλαμβάνει αυγά, τοστ, ζεστά ψωμάκια και σπιτικές μαρμελάδες (τηλ.: 24230-86777, www.iliovolo.gr, από € 70 το δίκλινο με πρωινό).
 


Δρύαλος Παραδοσιακό ξενοδοχείο με ευρύχωρα δωμάτια με πολύχρωμα βιτρό, μεγάλα τζάκια, πολλά παράθυρα με θέα, ξύλινα πατώματα, κρεβάτια με ουρανούς και κρυφούς φωτισμούς. Ατμοσφαιρικός και ο χώρος του μπαρ με αναμμένα και κεριά και τζάκι (τηλ.: 24230-86690, www.dryalos.com, από €68 το δίκλινο με πρωινό).
 


Ραστώνη Κουκλίστικος ξενώνας λίγο έξω από τις Μηλιές στο δρόμο προς Βυζίτσα. Τα φωτεινά δωμάτια έχουν σιδερένια κρεβάτια ενώ καθένα είναι εμπνευσμένο από ένα βιβλίο, το οποίο και θα βρείτε μέσα σε αυτό. Χαλάρωση με ποτό στο café του ξενοδοχείου με επιτραπέζια παιχνίδια μπροστά στο τζάκι (τηλ.: 24230 86286, www.rastoni-pelion.gr, από €50 το δίκλινο).


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ