Ελίζαμπεθ Τέιλορ: 5 χρόνια από το θάνατο της: Η απόλυτη Hollywood star των διαμαντιών & των 8 συζύγων σε φώτο & βίντεο

Πριν από 5 χρόνια, ''έσβησε'' ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια της 7ης Τέχνης. Ο λόγος για την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, τη γυναίκα που έγινε ο πόθος κάθε άντρα όσο μεσουρανούσε στον κινηματογράφο.

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ  γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1932 στο Χάμστεντ του Λονδίνου από Αμερικανούς γονείς και η οικογένειά της επέστρεψε στις Η.Π.Α μετά το ξέσπασμα του Β' παγκοσμίου πολέμου, ενώ η Τέιλορ ήταν 7 χρονών.

Ξεκίνησε την καριέρα της ως παιδί θαύμα το 1943 με την ταινία Σιωπηλός κατήγορος. Συνέχισε να γυρίζει ταινίες και τη δεκαετία του πενήντα και αποτέλεσε τη μεγαλύτερη σταρ του αμερικανικού κινηματογράφου. Είχε προταθεί για βραβείο Όσκαρ 5 φορές και το έχει κερδίσει δύο, την πρώτη για την ταινία «Ζήσαμε στην Αμαρτία» του 1960 και τη δεύτερη για το «Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» του 1966.

Το 1956, σε ηλικία 24 ετών, συμπρωταγωνίστησε με το Ροκ Χάτσον στην ταινία «Ο Γίγας» κι έτσι ξεκίνησε τη μεγάλη καριέρα της στον κινηματογράφο.

 

Το 1958 αξέχαστη έμεινε η ερμηνεία της στο ρόλο της Μάγκι στη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του θεατρικού έργου του Τένεσι Ουίλιαμς «Λυσσασμένη γάτα» σε σκηνοθεσία του Ρίτσαρντ Μπρουκς με συμπρωταγωνιστή τον Πολ Νιούμαν.

Την επόμενη χρονιά πρωταγωνίστησε σε ακόμη μία κινηματογραφική μεταφορά έργου του Ουίλιαμς, το «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι». Ήταν πλέον μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

Ακολούθησαν ταινίες όπως η «Κλεοπάτρα» το 1963 --για την οποία πήρε 1 εκατομμύριο δολάρια, ενώ στη διάρκεια των γυρισμάτων γνώρισε τον Ρίτσαρντ Μπάρτον με τον οποίο παντρεύτηκε δύο φορές, το 1964 και το 1975-- η «Στρίγγλα που έγινε αρνάκι», «Ανταύγειες σε χρυσά μάτια», «Στον καθρέφτη είδα το δολοφόνο» κ.ά.

 

Η ηθοποιός το 1959 ασπάστηκε τον ιουδαϊσμό. Γνωστό είναι επίσης το γεγονός ότι παντρεύτηκε 8 φορές, εκ των οποίων τις δύο με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον και με τους Νίκι Χίλτον, Μίκαελ Ουάλντινγκ, Μάικ Τοντ, Έντι Φίσερ, Τζον Ουώρνερ, Λάρρυ Φορτένσκι. Αγαπούσε πολύ τα κοσμήματα, τα αρώματα και ήταν διάσημη για τα βιολετιά της μάτια. Είχε αποκτήσει 2 γιους, τους Μάικλ και Κρίστοφερ Ουάιλιντγκ, και 2 κόρες, τη Λίζα Τοντ και Μαρία Μπάρτον.

Το ειδύλλιό της με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον αποτελεί ένα απ' τα πιο αξιομνημόνευτα στην ιστορία του Χόλυγουντ. Η ηθοποιός πέθανε σε ιδιωτική κλινική του Λος Άντζελες από καρδιακή ανεπάρκεια σε ηλικία 79 ετών. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει έβδομη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

 

Επηρεασμένη από το θάνατο του Ροκ Χάτσον το 1985 από AIDS, η Τέιλορ δημιούργησε την ίδια χρονιά το Αμερικανικό Ίδρυμα για την Έρευνα του AIDS (AmFAR).

Το 2000 η βασίλισσα της Αγγλίας είχε αποδώσει την Ελίζαμπεθ Τέιλορ τον τίτλο τιμής της Dame.

 Δείτε το βίντεο του 1991, όπου η Λιζ Τέιλορ μιλάει για τους γάμους της:

Με τον πρώτο της σύζυγο, Νίκι Χίλτον, και τα παιδιά τους

Με τον δεύτερο άντρα της, Μάικλ Ουίλντιν.

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, πέθανε σε ιδιωτική κλινική του Λος Άντζελες από καρδιακή ανεπάρκεια σε ηλικία 79 ετών στις 23 Μαρτίου 2011.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα του eirinika για την Ελίζαμπεθ Τέιλορ:

Vintage Story: Όταν το 1991 η Ελίζαμπεθ Τέιλορ ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα έναν όμορφο οικοδόμο και τον παντρεύτηκε με κουμπάρο τον protegé της Μάικλ Τζάκσον - άγνωστες φωτογραφίες!

Vintage Beauty pics: Η Eλίζαμπεθ Τέιλορ με αμέτρητα διαμάντια και ρουμπίνια - Σειρές σε όλα τα χρώματα των πιο ακριβών κοσμημάτων που φορέθηκαν ποτέ από σταρ του Χόλυγουντ!

Vintage pic: ''Κατάπιε επιτέλους τα διαμάντια σου και σκάσε, καταστρέφεις τους άνδρες'': Να το ιδιόχειρο σημείωμα που έγραψε η Μαρλέν Ντήτριχ με κεφαλαία στην Ελίζαμπεθ Τέιλορ!

Vintage beauty pic: Όταν ο Ρίτσαρντ Μπάρτον τρελά ερωτευμένος με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ της πρόσφερε το 1969 αυτό το τεράστιο διαμάντι Cartier - 69 καρατίων κόστιζε 1,5 εκατ. δολάρια!

Άγνωστό ερωτικό γράμμα ζήλιας και αγωνίας της Ελίζαμπεθ Τέιλορ προς τον Ρίτσαρντ Μπάρτον ήρθε στο φως! (φωτό)

Vintage Beauty Pic: Όταν η Ελίζαμπεθ Τέιλορ φωτογραφιζόταν μαμά με το μωράκι της αγκαλιά - Ένας ''ρόλος'' που δεν αγάπησε η κακομαθημένη βεντέτα λάτρης των διαμαντιών!

Το άλμπουμ αφιέρωμα στα 50 χρόνια της ''Κλεοπάτρας'' της ιστορικής ταινίας με Ελίζαμπεθ Τέιλορ - Ρίτσαρντ Μπάρτον - Το διασημότερο ζεύγος του Χόλυγουντ!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ