Δροσερά κοκτείλ για το καλοκαίρι κατευθείαν από το ψυγείο σας!!

Εύκολες και γρήγορες συνταγές για να απολαύσετε ένα κοκτέιλ από τα χεράκια σας. Xαλαρώνοντας μόνοι με την αγαπημένη σας μουσική στον καναπέ του σπιτιού σας, απολαμβάνοντας το βιβλίο σας στη βεράντα σας ή με καλή παρέα φίλων είναι η πιο δροσερή πρόταση για τα καλοκαιρινά βράδια στο σπίτι. Θυμηθείτε να έχετε πάντα πολλά παγάκια στην κατάψυξη, πειραματιστείτε με τις δοσολογίες των υλικών ώστε να βρείτε την ιδανική για εσάς γεύση και φυσικά... μην το παρακάνετε.

 Μαργαρίτα

Υλικά για 4 ποτά
175ml (3/4 κούπας) τεκίλα
125ml(1/2 κούπα) κουαντρό ή τριπλ σεκ λικέρ
125ml (1/2 κούπα) φρέσκο χυμό λεμονιού ή λάιμ
1 και 1/2 κ.σ. ζάχαρη
2 κούπες (20-25) παγάκια

Εκτέλεση

Απλώνετε αλάτι σε ένα πιάτο. Αλείφετε με μια φέτα λεμόνι ή λάιμ το στόμιο ενός ποτηριού και το βουτάτε στο αλάτι.  Βάζετε το χυμό λεμονιού ή το λάιμ και τη ζάχαρη σε ένα σέικερ για κοκτέιλ και τα χτυπάτε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε την τεκίλα, το κουαντρό ή το τριπλ σεκ λικέρ και την μία κούπα παγάκια και ανακεινείτε καλά το σέικερ για μισό περίπου λεπτό. Μοιράζετε το κοκτέιλ στα ποτήρια και συμπληρώνετε με τα υπόλοιπα παγάκια.
Μοχίτο

Υλικά για 1 ποτό
1/2 λάιμ κομμένο στα 3
2 κ. γ. ζάχαρη κρυσταλλική
8 κορφές δυόσμου
50 ml ρούμι λίγη σόδα

Εκτέλεση
Σε ένα ψηλό ποτήρι χτυπήστε με ένα γουδοχέρι το λάιμ τον δυόσμο και τη ζάχαρη ωσότου λιώσει η τελευταία. Στη συνέχεια προσθέστε τριμμένο πάγο και το ρούμι. Αφού ανακατέψετε καλά ολοκληρώστε το κοκτέιλ προσθέτοντας τη σόδα και γαρνίροντας με δυόσμο.  





Σαγκρία


Υλικά για μία κανάτα
1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 1 πορτοκάλι σε φέτες
1 λεμόνι ή λάιμ σε φέτες
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1 κούπα σόδα
2-3 ξυλαράκια κανέλλας κυβάκια μήλου, ροδάκινου (προεραιτικά)

Εκτέλεση

Βάζετε το κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα, τις φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού και το χυμό πορτοκαλιού σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες ειδικές για σαγκρία μαζί με την κουτάλα) να μαριναριστούν. Σκεπάστε την κανάτα και αφήστε τη γύρω στις δύο ώρες στο ψυγείο ώστε να απορροφήσει το κρασί το άρωμα των φρούτων. Λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέστε τη σόδα και προεραιτικά τα κυβάκια μήλου και ροδάκινου. Σημείωση: Μια ακόμη πιο γρήγορη και εύκολη παραλλαγή σαγκρίας είναι το Τίντο Ντε Βεράνο (ανδαλουσιανή συνταγή): Γεμίστε ένα ποτήρι με πάγο, βάλτε κόκκινο κρασί μέχρι τη μέση και συμπληρώστε με πορτοκαλάδα με ανθρακικό.  Ντάκιουρι φράουλα
Υλικά για 1 ποτό

4-5 μεγάλες φρέσκιες φράουλες
1 κ.σ. χυμό από lime
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
40γρ. άσπρο ρούμι
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού θρυμματισμένα παγάκια

Εκτέλεση

Βάλτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα για μισό λεπτό περίπου. Σερβίρετε σε ένα κολονάτο ποτήρι για κοκτέιλ και διακοσμήστε το χείλος του με μία φράουλα και με ένα φυλλαράκι μέντας.   Καϊπιρίνια Υλικά για 1 ποτό
1 λάιμ κομμένο στα 8
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
50 ml κασάσα θρυμματισμένο πάγο

Εκτέλεση
Σε ένα ποτήρι του ουίσκι (κοντό και φαρδύ), φτιάχνουμε την πρώτη στρώση με τις 8 φέτες λάιμ. Έπειτα ρίχνουμε με την σειρά τον πάγο, την ζάχαρη και την κασάσα. Σερβίρετε το κοκτέιλ με ένα καλαμάκι που θα κόψετε στο ύψος του ποτηριού.  




Μπλάντι Μέρι
Υλικά για 1 ποτό
3 κ.σ. βότκα
6 – 8 κ.σ. τοματοχυμό
1 ½ κ.γ. χυμό λεμονιού
3 σταγόνες ταμπάσκο
3 σταγόνες γούστερ σος (Worcestershire)
αλάτι, πιπέρι
παγάκια
1 μπαστουνάκι σέλερι με τα φύλα του

Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα σέικερ –εκτός από το σέλερι- και τα χτυπάτε καλά. Σερβίρετε το μείγμα σε ένα ψηλό ποτήρι και διακοσμείτε το ποτό σας με το σέλερι. Σημείωση: Το ίδιο ποτό χωρίς το αλκοόλ λέγεται Virgin Mary.  
Νεγκρόνι
Υλικά για 1 ποτό
30 ml γλυκό βερμούτ
30 ml καμπάρι
30 ml τζιν
1 κούπα παγάκια
1 φέτα πορτοκάλι

Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κρύο σέικερ –τοποθετήστε για λίγα λεπτά στην κατάψυξη προηγουμένως. Σερβίρετε το μείγμα σε ένα κολονάτο ποτήρι και διακοσμείτε το ποτό σας με τη φέτα πορτοκαλιού.  
Λεμονάδα Υλικά
για 1 κανάτα
2 κούπες χυμό λεμόνι
2 κούπες ζάχαρη φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βράζετε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σιρόπι. Το αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια το διατηρείτε στο ψυγείο. Όταν θέλετε να σερβίρετε γεμίζετε το ένα τρίτο ενός ποτηριού με το μείγμα και προσθέτετε παγωμένο νερό. Μερικά φυλλαράκια δυόσμου θα προσθέσουν άρωμα στο κοκτέιλ σας.



Για ένα σωστά οργανωμένο μπαρ στο σπίτι σας θα χρειαστείτε: -Μεταλλικό σέικερ -Αναδευτήρες ή κουταλάκια με μακριά λαβή -Σουβέρ -Ποτήρια ψηλά -Ποτήρια χαμηλά του ουίσκυ -Ποτήρια τούλιπες -Ποτήρια κοκτέιλ -Ποτήρια κρασιού -Ποτήρια σαμπάνιας -Μπολ για πάγο -Ειδικές τσιμπίδες για πάγο -Δοσομετρητές -Παγοτρίφτη -Μπλέντε

Πηγή: www.tovima.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ