Απολαύστε ψητή μαρέγκα με κεράσια!!

Απολαύστε μια εύκολη αλλά κυρίως πολύ νόστιμη συνταγή με μαρέγκα και κεράσια...!


ΥΛΙΚΑ

150γρ.ασπράδι αυγού

300γρ.ζάχαρη κρυσταλλική

500γρ.άγλυκη σαντιγί(κρέμα γάλακτος 35%-36% χτυπημένη στο μίξερ)

 500γρ.κεράσια απύρηνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαί με το ασπράδι και το χτυπάμε σε μπεν μαρί μέχρι να εσταθεί,στους 60 βαθ(το μείγμα να είναι καυτό).

Μεταφέρουμε στο μίξερ και χτυπάμε έως ότου η μαρέγκα δέσει και γίνει αρκετά σφιχτή.

Κατεβάζουμε από το μίξερ.

Απλώνουμε τη μαρέγκα σε όλη την επιφάνεια μιας λαδόκολλας που έχουμε τοποθετήσει σε ένα ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160βαθ.για 15-20λεπτά έως ότου η μαρέγκα πάρει ανοιχτό χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Με πολλή προσοχή γυρίζουμε ανάποδα τη μαρέγκα με τη λαδόκολλα πάνω σε μία άλλη λαδόκολλα και ξεκολλάμε την πρώτη.

Απλώνουμε πάνω στη μαρέγκα τη σαντιγί και σκορπίζουμε τυα κεράσια.Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε τη μαρέγκα σε ρολό.

Τη διατηρούμε στο ψυγείο έως και 2μέρες,σερβίρουμε με σως σμέουρου ή φράουλας πολτοποιούμε τα σμέουρα ή τις φράουλες και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη.

Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ