PAP(I)ER FASHION: μια διαφορετική έκθεση φορεμάτων από την συλλογή της ATOPOS

Από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 21 Απριλίου η "ATOPOS CVC" παρουσιάζει την "PAP(I)ER FASHION" στην Galerie Stihl Waiblingen. Πρόκειται για μια έκθεση φορεμάτων της συλλογής της ATOPOS και άλλα μοναδικά κομμάτια από διάφορες περιόδους και πολιτισμούς.



Από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 21 Απριλίου η "ATOPOS CVC" παρουσιάζει την "PAP(I)ER FASHION" στην Galerie Stihl Waiblingen. Πρόκειται για μια έκθεση φορεμάτων της συλλογής της ATOPOS και άλλα μοναδικά κομμάτια από διάφορες περιόδους και πολιτισμούς.

Η Galerie Stihl Waiblingen ιδρύθηκε το 2008 και θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα κτίρια στη Γερμανία. Είναι αφιερωμένη στο χαρτί και έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις χαρακτικών των Ντύρερ και Ρέμπραντ, υδατογραφίες των Turner και Nolde, παρτιτούρες του John Cage και επίπλων από χαρτόνι.

Η ATOPOS CVC έχει στήσει μια έκθεση που δίνει έμφαση στον εφήμερο, εύθραυστο, ταπεινό και ποιητικό χαρακτήρα των χάρτινων ενδυμάτων, αντιπαραθέτοντας σύγχρονα στοιχεία με αντικείμενα που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτισμούς που χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα.

Η έκθεση έχει σχεδιαστεί να είναι «σε κίνηση» - μία από τις πολλές που έχουν περάσει από αυτή τη εξαιρετική δημοτική πινακοθήκη.



Η πρώτη μας έκθεση μόδας από χαρτί πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα το 200). Η ATOPOS CVC έκτοτε έχει κληθεί και παρουσίασε την έκθεση σε παραλλαγές, μεταξύ άλλων, στο Musée d'Art Moderne Grand-Duc Jean στο Λουξεμβούργο (2008), στο Modemuseum-MoMu στην Αμβέρσα (2009) και στο Μουσείο Bellerive/Design Museum στην Ζυρίχη (2010).



Αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους παρουσίασης, η περιοδεύουσα έκθεση δεν συμμορφώνονται με συγκεκριμένα μοντέλα, αλλά προσαρμόζεται στις προκλήσεις της κάθε διαφορετικό χώρο! Από το 2010, Barbican International Enterprises ανέλαβε περιοδείες και προώθηση της έκθεσης.

Ζωή Kεραμέα



Ζωή Κεραμέα εξερευνά επιφάνειες χρησιμοποιώντας γλυπτική, χαρακτική, σχέδια και κεραμικά.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955 και έλαβε το πτυχίο Meisterschülerin από το Universität der Künste του Βερολίνου το 1981.
Απονεμήθηκε με το Fulbright Grant το 1989 για να εργαστεί πάνω στο έργο της "Two Stage Intaglio Matrix Prints - Zoetypes" στη Νέα Υόρκη.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη.



Στην έκθεση Pap(i)er fashion συμμετέχει με το έργο της:

Shy Boxes - 2007 - ένα vintage φόρεμα από χαρτί - γύρω στο 1966 - από τη συλλογή του ATOPOS Cultural Organization.

Τρία τμήματα του φορέματος απομακρύνθηκαν και αντικαταστάθηκαν με εύκαμπτα φύλλα από διπλωμένα με το χέρι χαρτοκουτά, ενωμένα μεταξύ τους και ραμμένα στο φόρεμα. Τα παπούτσια που συνδυάζει έγιναν από τα κομμάτια που αφαιρέθηκαν από το φόρεμα.







Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ